Forumet - Nordkorea spränger kärnvapen

Nordkorea spränger kärnvapen

5167 0 127

Spana också in:

The Weapons Dude:

mission


Mission (lat. missio) har ursprungsbetydelserna "sändning, beskickning, uppdrag, kall, kallelse". Termen har främst använts inom och om kristna samfund och kyrkor för att beteckna kyrkans eller de kristnas uppdrag, men används även om andra religioners spridning av sina budskap. Olika tolkningar av begreppet har förekommit i olika tider och olika urkunder har ansetts vägledande.

Jo, jag vet att man ibland brukar säga mission när det gäller militära uppdrag, men det enda jag tänker på är kristna missionärer ^^
God Konsument:

Har du nån förklaring till hur du lyckades tro att jag på allvar menade det?


Typ.. att man aldrig kan vara säker på vad socialister menar. En fördom kanske, vad vet jag? [smile]

God Konsument:

Snarare:

*auktoritär kommunism/socialism


Dessa benämningar alltså... Same shit different name! Det är förvånansvärt att det alltid är i diskussioner om kommunistiska stater i någon sorts form som undanflykter och andra benämningar på ideologin framkommer. Enbart för att kunna leva kvar i fantasibubblan om att "the true version" är ett framgångsrecept.
sikkos:

Dessa benämningar alltså... Same shit different name! Det är förvånansvärt att det alltid är i diskussioner om kommunistiska stater i någon sorts form som undanflykter och andra benämningar på ideologin framkommer.


Det där är så jävla elitiskt skrivet att det är pinsamt. Det är en jävla skillnad på auktoritär socialism och frihetlig socialism, på samma sätt som det är skillnad mellan fascism och liberalism trots att båda runkar till den kapitalistiska marknaden. Att bunta ihop alla socialister som statsälskare är idiotiskt. Ta en titt på Spanien under 30-talet och Ryssland under Lenin, det är mer skillnad där än mellan nuvarande Sverige och Mussolinis Italien.

Det finns socialister som förespråkar en centraliserad stat på samma sätt som det finns socialister som förespråkar ett decentraliserat samhälle utan varken stat eller polis. Det finns socialister som förespråkar en ännu friare marknad än den vi har idag, och det finns socialister som inte förespråkar någon marknad överhuvudtaget. Socialism är endast en benämning på ideologier som är emot det kapitalistiska klassamhället/äganderätten, metoderna för att uppnå ett klasslöst samhälle är helt olika.
God Konsument:

Det finns socialister som förespråkar en centraliserad stat på samma sätt som det finns socialister som förespråkar ett decentraliserat samhälle utan varken stat eller polis.


Och trots dessa skillnader så är det bevisat gång på gång att de socialistiska/kommunistiska systemen och ideologierna inte håller speciellt länge. Det finns enorma brister som visar sig och därför slutar det ALLTID som det slutar. Dvs katastrofalt kasst.
sikkos:

Och trots dessa skillnader så är det bevisat gång på gång att de socialistiska/kommunistiska systemen och ideologierna inte håller speciellt länge. Det finns enorma brister som visar sig och därför slutar det ALLTID som det slutar. Dvs katastrofalt kasst.


Jag tycker det verkar ha fungerat utmärkt i t.ex. Spanien, jämfört med hur bra alla knäppa versioner av kapitalismen fungerar och har fungerat genom tiden. Folk svälter och dör i fattiga länder, miljön blir totalt slaktad, djur föds upp och massmördas i vinstsyfte, frihet existerar endast om du har tillräckligt med pengar för att betala för den, invandrare pekas ut som orsaken till allt det onda, osv. Realkapitalismen låter i mina ögon jävligt mycket värre.