Forumet - ​Norsk läkare skickar öppet brev till Obama angående Israels "självförsvar"

​Norsk läkare skickar öppet brev till Obama angående Israels "självförsvar"

2695 0 42

Dearest friends,
The last night was extreme. The "ground invasion" of Gaza resulted in scores and carloads with maimed, torn apart, bleeding, shivering, dying - all sorts of injured Palestinians, all ages, all civilians, all innocent.

I ett annat stycke:

Mr. Obama - do you have a heart?
I invite you - spend one night - just one night - with us in Shifa. Disguised as a cleaner, maybe.
I am convinced, 100%, it would change history.

mads.jpg


https://www.middleeastmonitor.com/news/articles/middle-east/12920-letter-from-gaza-by-a-norwegian-doctor


När ska Israel upphöra med sitt så kallade "självförsvar"?


Hyfs: Det är ett självförsvar om man tittar på vad som har hänt dessa senaste dagarna.
Palestina Hamas har skickat en flertal hemmagjorda raketer.
Då Israel har svarat tillbaka. Sen har det gått in med mark trupper för att hitta lagret där de gömmer alla raketer. 
Självförsvar att döda barn, javisst

Hyfs: Det är ett självförsvar om man tittar på vad som har hänt dessa senaste dagarna.
Palestina Hamas har skickat en flertal hemmagjorda raketer.
Då Israel har svarat tillbaka. Sen har det gått in med mark trupper för att hitta lagret där de gömmer alla raketer. 
Doktor i konflikten, märker jag. Att bombardera sjukhus, barn som leker på stränder, markinvasioner etc är inte självförsvar, inte när det övergår till massakrer. 

Att Hamas är rövhål som skickar iväg raketer mot civila i Israel är ett stort provlem i sig, men dessa raketer kan ganska lätt skjutas ner av Israels missilförsvar. Värt att notera är att Israels militär och vapenmakt är så modern som den går att bli; dess styrka går att mätas med USAs. Det blir inte ett proportionellt sk krig, inte på långa vägar - och det visar dödssiffrorna. 

Rent historiskt så har Israel alltid ridit på försvar-linjen, trots att de begått massakrer efter massakrer, säg mig, vilket försvar är det att gå in i hela byar och ödelägga infrastruktur och allt liv? Att dessutom Israels regeringar, genom tidens gång byggts upp av ledare, vilka direkt varit ansvariga för olika typer av liknande dåd. Terrorister som blev legitima i och med vilken uppbackning de fick av statsmakten som funktion. 


Som en notis så är Hamas raketer skit jämfört med de toppmoderna vapen Israel har till sitt förfogande, vapen som kan lokalisera en uppsatt måltavla, på långt avstånd och eliminera målet utan att hundratals eller ens tiotals oskyldiga får sätta livet till. 


Markinvasionen och utöver det har lett till krigsbrott, vilket de bör ställas inför rätta till. Men med tanke på omvärldens reaktioner så lär det inte ske, för Gud förbjude om någon stat i Väst kritiserar Israel; kritik mot Israel är inte att likställa med kritik mot judarna, som folk - något som det finns en rädsla för är att bli anklagade för är antisemitism, vilket är ett reellt problem. Även för de judar som kritiserar Israel, som anklagas för att vara "självhatande judar". 

Kontext? En jävligt multifacetterad och komplex fråga, vilket förlöjligas att ditt korkade uttalande.

"antisemitism" är för övrigt ett rätt korkat begrepp, men det är en annan diskussion.

Spana också in:

Nej men okej, så israel har inte rätt och göra nåt? Ska de bara låt dom skjuta sina raketer. Israel visar att det är missnöjd med att Palestina skjuter raketer mot dom. Jag tycker både Palestina och Israel är lika skyldiga för vad som händer. Men så kommer media in i bilden och visar upp Palestina som offret och Israel som dom stora och stygga.

Hyfs: Nej men okej, så israel har inte rätt och göra nåt? Ska de bara låt dom skjuta sina raketer. Israel visar att det är missnöjd med att Palestina skjuter raketer mot dom. Jag tycker både Palestina och Israel är lika skyldiga för vad som händer. Men så kommer media in i bilden och visar upp Palestina som offret och Israel som dom stora och stygga.
Israel är dom stora. Fjärde största krigsmakten i världen, en av världens mest moderna vapenarsenal och annan utrustning, en av världens mest effektiva underrättelsetjänst osv osv. Vi talar om ett land vars missiler är så träffsäkra att de kan träffa en specifik måltavla i rörelse (vilket väcker frågan hur de inte kunde se att det var fyra barn på en strand och inte några "terrorister", vilka de är ute efter).

Att visa missnöje är inte detsamma som att påbörja markinvasioner, eller för den delen att bombardera sjukhus etc.

Ingen har påstått att man inte ska göra något mot Hamas och deras raketer mot Israel (självklart ska de upphöra, men problemet är att Israel de facto håller på med vad snart kan liknas med follkmord - om inte detta får ett slut. Omvärlden står än en gång och tittar på, likt '93 under kriget i Bosnien, där FN miswslyckades _totalt_ - och sedan dess utgör just kriget i Bosnien måttstocken för hur FN faktiskt misslyckas, gång efter gång.

Media visar fö ingenting, i alla fall inte media i Sverige, vet inte vilken media du kollar på. Och ej heller ser eller hör man vår Twitter-minister gå ut och göra klara uttalanden. Förutom att Israel har rätt att försvara sig då. Men jag ser inte hur det är ett regelrätt försvar när det nästintill pågår massaker på ett folk, där över 700 har fått sätta livet till...mot motpartens ca 25.

För att lösa denna konflikt måste man börja i grunden, men så som det är idag så kommer det aldrig att ske; att man tar upp frågan om hur Israel skapades, Gazas ockupation etc etc.

kakakaka:
Syftar på att både araber och judar är semitiska folkslag - och därför blir det skevt att tala om antisemitism om enbart ena parten.
Fast antisemitism har ju blivit synonymt med judehat. Har inte mycket att göra med semitiska folkslag längre.

"Antisemitism är judefientlighet som innebär religiös förföljelse och diskriminering av judar, fördomar gentemot judar och utgör ett hatbrott riktat mot judar."

kakakaka:
Media visar ö ingenting, i alla fall inte media i Sverige, vet inte vilken media du kollar på. Och ej heller ser eller hör man vår Twitter-minister gå ut och göra klara uttalanden. Förutom att Israel har rätt att försvara sig då. Men jag ser inte hur det är ett regelrätt försvar när det nästintill pågår massaker på ett folk, där över 700 har fått sätta livet till...mot motparte
Ofta? Tycker allt på min fb-feed handlar om gaza just nu.

det får iallafall större utrymme i media än andra tex de i congo, sudan, centralafrikanska republiken, syrien osv

Kronotomi:
En sak i taget
ISIS är mer brutala än vad Israel någonsin varit. Israel är inte ett hot mot andra länder, det är ISIS.

ISIS 5 års plan: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/30/article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg

ISIS hotar Norge: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5921304

Glöm inte bort bombningen  i Stockholm, Spanien och World Trade Center.

ISIS våldtar barn, kvinnor, halshugger civila, könstympar alla kvinnor och tvingar folk att följa deras sjuka påhittade version av Islam. Dom har infört en extremt sträng tolkning av Sharia.

Knekten:
Fast antisemitism har ju blivit synonymt med judehat. Har inte mycket att göra med semitiska folkslag längre.

"Antisemitism är judefientlighet som innebär religiös förföljelse och diskriminering av judar, fördomar gentemot judar och utgör ett hatbrott riktat mot judar."
Jag är medveten om det, blir inte mindre skevt för det när vissa arabiska ledare osv anklagas för att vara antisemitiska.