Forumet - Northern Uproar - Podradio

Northern Uproar - Podradio

83 0 4
Jag och en vän har en liten podradio (som senast i förrgår tekniskt sett blev en podcast, så berätta gärna om det är något som inte fungerar) där vi dricker några öl, spelar musik och talar om smått och stort.

Programmen ska ligga kring 40 minuter och vi har hunnit producera tre stycken. Än så länge kretsar samtalen kring musik och byggt mycket på den spelade musiken, men det är något vi vill försöka undvika i fortsättningen. I programmet efter nästa kommer t ex min vän förklara sin kärlek till Stockholm, från min sida blir det då förmodligen osammanhängande tal om hur man ständigt driver sig bort (inte nödvändigtvis fysiskt) från den plats man befinner sig på. Vi ser uppskattande på förslag gällande samtalsämnen, så tveka inte om att delge eventuella idéer!

Musiken som spelas stammar från många olika genrer och vår grundläggande tanke är att gräva upp de gömda skatterna från alla de senaste hundra årens decennium, med tonvikt på suffixet -pop. Om du gillar något av följande kommer du med stor säkerhet ha nytta av radion (inspirationskällorna för den spelade musiken är givetvis mer vidsträckt än så här men lite måste man begränsa sig):

The Beatles, The Sound, Gang of Four, Elvis Costello, The Kinks, The Stone Roses, The Byrds, The Hollies, Pavement, Neutral Milk Hotel, The Jesus and Mary Chain, Guided By Voices, Spiritualized, The Clash, Merle Haggard, Nick Drake, The Supremes.

Tips och vägledning är alltid välkommet!

Sagt om radion:
Radion som är the bees knees, gemytligt snack om öl, indiepop och annat trevligt, bra låtar och mycket annat trevligt! Underbart när man tar en promenix.

Brasklapp: Vi är medvetna om att musiken och talet har vissa volymskillnader och vi jobbar på ett smidigt sätt att åtgärda det (vi använder Audacity).

Låtlista #1
1. Northern Uproar - Livin' It Up
2. Elvis Costello & Glenn Tilbrook - From a Whisper to a Scream
3. Olivia Tremor Control - Courtyard
4. Grant McLennan - Cave In
5. New Order - Run
6. Math & Physics Club - Darling, Please Come Home

Låtlista #2
1. The Rileys - Skies to Blue
2. Mops - Dina Svarta Ögon
3. The Bluebells - Cath
4. Nesey Gallons - Wooden Whispers
5. Captain Cocoa - Goodbye Louise

Låtlista #3
1. The Trash Can Sinatras - All the Dark Horses
2. Single Bullet Theory - There Is the Boy
3. Sambassadeur - Days
4. Death During Christmas - Dracula
5. Strategy - Stops Spinning

http://northernuproarradio.blogspot.com
Nytt avsnitt uppe! En fortsättning på vår tidiga (än är den inte över) ungdoms musik. Nästa program dyker upp på fredag och behandlar Stockholm ur uppväxtens ögon.

Låtlista:
1. The Jazz Butcher - She's On Drugs
2. Keene Brothers - Heaven's Gate
3. Jules and the Polar Bears - Following Every Finger
4. Spooner - Eyes of the World
5. Generationals - When They Fight They Fight

http://incision.homeip.net/northernuproar4.mp3
http://northernuproarradio.blogspot.com/2009/11/northern-uproar-4-tema-musikalis...

Spana också in: