Forumet - Nu är det så att jag funderar på att kanske kanske skaffa mig en liten hund

Nu är det så att jag funderar på att kanske kanske skaffa mig en liten hund

1798 0 62
Jag gjorde detta test: http://pedigree.se/whatdog och fick ett par alternativ som passade mig. Jag fastnade direkt för en bostonterrier. Jag vet ingenting om hundar utöver den vecka jag och min kompis var hundvakt åt en fransk bulldog. Jag är smått allergisk men eftersom denna ras, precis som bulldogen inte har så mycket päls är det nog inga problem.

Min första fråga är såklart: Hur mycket kostar en hundvalp av denna ras? Jag har verkligen ingen aning. Ett par tusenlappar säkert. Kanske mer.

Någon som har erfarenheter kring just denna ras? Jag bor själv och gillar att gå ut med hundar, så länge dom inte är större än mig och ser ut som björnar.

boston-terrier-6.jpg

Nintendo:

Det borde inte spela någon större roll, eftersom det främst är grejs i huden som man är allergisk mot?


Ah jag vet som sagt inte. Grodhunden slickade mig i ansiktet ett par gånger och jag fick inga symptom alls. Katter är värre. Speciellt katter som fäller mycket hår som sätter sig i möbler och sådant

Spana också in:

pretjafs:

Ah jag vet som sagt inte. Grodhunden slickade mig i ansiktet ett par gånger och jag fick inga symptom alls. Katter är värre. Speciellt katter som fäller mycket hår som sätter sig i möbler och sådant


Först och främst så finns det allergener i valpar än i vuxna hundar, så att köpa en valp vore ju inte så smart. Sen så spelar pälslägnd osv ej roll enligt: http://www.netdoktor.se/astma-allergi/?_PageId=740

Pälslängd spelar ingen roll
Tvärt emot en vanlig uppfattning spelade det ingen roll om hunden var kort- eller långhårig. Hanhundar hade en något högre allergenproduktion än tikar. Förekomst av eksem ökade också allergenproduktionen.

Det gick att uppmäta allergennivåer hos samtliga undersökta hundar. Det var således ingen hund som var allergenfri.
Nintendo:

.


Gäller detta katter också? Det är stor skillnad för mig på perserkatter och vanliga bondkatter. Speciellt med tanke på att det finns hår på soffor, kuddar, lakan, täcken, allt. Jag kan ligga på en kudde i 10 minuter sen börjar det tjockna i halsen och svida i ögonen. Har inte märkt detta med någon annan kattras eller hundras heller för den delen. Många av mina vänner har hundar men jag har för den delen ingen personlig erfarenhet.
Alltså, att skaffa hund är ungefär lika stort som att skaffa barn, tycker jag. Bara det att det är tusen gånger lättare att kommunicera med ett barn än en hund pga vi pratar ej samma språk.
Tänker inte hålla nån rabiat predikan om att oerfarna människor inte ska skaffa hund eller så, skaffa hund om du vill för all del, det blir säker superkul, men - det handlar inte bara om att googla runt och läsa på om hundrasen och dess egenskaper. Att uppfostra en hund är i princip en hel vetenskap i sig och hela ens liv förändras ganska så drastiskt om man ska göra ett bra jobb med hunden.
Att lära sig hur man effektivt kommunicerar med hundar, hur de uppfattar saker och ting, problem som kan uppstå och hur man löser dem, tålamod med idiotiska små valpar som verkligen inte fattar nånting trots att man gör helt rätt, hitta folk som kan sitta hundvakt om man måste åka iväg, försäkringar, veterinärskostnader osv osv, listan kan göras en mil lång. Det tar lång tid att lära sig och är väldigt kostsamt.

Du kanske redan känner till allt detta, men är värt att nämnas minst hundra gånger till.
Miceparade:

.


Någon gång måste ju vara den första om man inte är uppvuxen kring hundar. Jag hade inte skaffat en hund om jag trodde det var en accessoar eller leksak. Jag tycker bara det är lite väl ensamt här hemma. Men självklart var det viktigt att du skrev det där

Nintendo:

.


My dog ate my google
pretjafs:

Någon gång måste ju vara den första om man inte är uppvuxen kring hundar.


Självklart, och alla kan lära sig (y)

pretjafs:

Jag hade inte skaffat en hund om jag trodde det var en accessoar eller leksak.


Nä, det är nog mest en klyscha och en rikemansstereotyp [crazy]
Dock är det ganska vanligt att även de som har läst på mycket och förberett sig på alla sätt och vis fortfarande inte helt och fullt förstår vad hundliv faktiskt innebär förrns de levt ett antal år med sin hund.
Som sagt, främst kommunikationen är en hel vetenskap.

Och btw, Ceasar Milan är en idiot [blush]