Forumet - Nu är nyvalet avblåst

Nu är nyvalet avblåst

6115 2 131

NEMI: Det framgick ju i presskonferensen att dom kommit fram till att det var korkat att frångå praxis och att man är överens om att återgå till den. Det kommer alltså bli precis som tidigare.
Det är ju fel. SD frångick praxis och de har inte ens ingått i överenskommelsen. Alliansen kommer att släppa fram S+MP och vice versa. Efter de spelregler som funnits har varken Alliansen eller S+MP gjort fel under höstens blåsväder och ännu mindre brutit mot praxis

Spana också in:

Är övertygad om att SD kommer att börja sticka på offerkoftan igen och anklaga de andra för att stänga ute dem, i och med att SD förlorar mycket av det inflytande man haft. De kommer fortfarande att kunna skylla på andra och satsa helhjärtat på valet 2018 eftersom man inte behöver ta något ansvar för Sverige. Fram till dess i alla fall, återstår att se om det är deras tur att bilda minoritetsregering snart...
Rent generellt ur ren demokratisk synpunkt borde ju varje parti som kommer över 4% spärren sitta i regeringen. Som det har varit de sista 100 åren så representeras ju bara ca hälften av svenska folkets vilja genom det parti som regererar Sverige och det är enl min mening fel. Men det får vi tacka blockpolitiken för. 

Kanske dags att skrota blockpolitiken!

godismannen: Ja, ur ren demokratisk synpunkt. 4% av väljarkåren/rösterna motsvarar väl ca sådär 300.000 väljare.


godismannen: Rent generellt ur ren demokratisk synpunkt borde ju varje parti som kommer över 4% spärren sitta i regeringen. Som det har varit de sista 100 åren så representeras ju bara ca hälften av svenska folkets vilja genom det parti som regererar Sverige och det är enl min mening fel. Men det får vi tacka blockpolitiken för.
Alltså, vad du tycks förespråka här är ju inte att "skrota blockpolitiken" (som för övrigt är en av SDs bästa vänner) utan att riva upp grundlagsstiftningen och skrota riksdagen.

Nachac: Alltså, vad du tycks förespråka här är ju inte att "skrota blockpolitiken" (som för övrigt är en av SDs bästa vänner) utan att riva upp grundlagsstiftningen och skrota riksdagen.
Min sista inlägg var nog inte vad som är bäst för SD eller bäst för blockpolitiken utan i stora drag vad som är bäst för demokratin i stort på längre sikt.

Ur SDs synvinkel är det ju naturligtvis bäst att ett eller flera partier ur alliansen med M i spetsen går samman med SD och låter SD styra invandringspolitiken.   Tumme upp

Sheriffen: Överenskommelsen var ju att det största regeringsalternativet som är störst ska styra landet. Men så är det ju inte idag. S+MP har ju ett mindre stöd än Alliansen.
Det innebär alltså att alliansen kommer acceptera de rödgröna budgetarna de kommande 4 åren oavsett vad de föreslår. Blir intressant att se alliansen kritisera de rödgrönas politik i olika debatter samtidigt som de faktiskt haft makten att fälla budgeten. Förutspår ett fortsatt enormt tapp från alliansen till SD.
Gillar dock inte att folk gnäller om att det är odemokratiskt. Att 80% av svenska folkets partier kommer överens om något tillsammans kan aldrig vara odemokratiskt. Väljarna har ju all makt i världen att rösta bort partierna, exempelvis sluta rösta på alliansen och istället rösta på SD ifall man vill få bort Löfven. 

N.W: Gillar dock inte att folk gnäller om att det är odemokratiskt. Att 80% av svenska folkets partier kommer överens om något tillsammans kan aldrig vara odemokratiskt. Väljarna har ju all makt i världen att rösta bort partierna, exempelvis sluta rösta på alliansen och istället rösta på SD ifall man vill få bort Löfven. 
Ja det är sant. Det jag kan tycka är att man likväl ska kunna rösta på Alliansen för att få bort Löfvens regering. En röst på alliansen är naturligtvis en röst på en annan regering, men som oppostion skulle de kunna släppa igenom en regering som faktiskt borde vara svag. Jag är långt ifrån Sverigedemokrat men ser problemet i att man faktiskt går ihop för att stänga dem ute

Hwathusi: Ja det är sant. Det jag kan tycka är att man likväl ska kunna rösta på Alliansen för att få bort Löfvens regering. En röst på alliansen är naturligtvis en röst på en annan regering, men som oppostion skulle de kunna släppa igenom en regering som faktiskt borde vara svag. Jag är långt ifrån Sverigedemokrat men ser problemet i att man faktiskt går ihop för att stänga dem ute
Det är naturligtvis problematiskt att det bara finns ett oppositionsparti i Sverige, dvs ett enda parti som aktivt motsätter sig dagens regering. Men odemokratiskt är det naturligtvis inte eftersom 80% står bakom överenskommelsen.