Forumet - Nu har även Tyskland vaknat: Integrationsdebatten har blossat upp

Nu har även Tyskland vaknat: Integrationsdebatten har blossat upp

212 0 1
Nu är det ju säkerligen inte alla som vet vad jag egentligen talar om, då det blivit väldigt sparsamt av den varan i svensk media, som det alltid brukar vara med händelser som sträcker sig utanför "Biggest looser" och "Let's Dance". Men i Tyskland har integrationsdebatten börjat att dra igång på allvar. Välbehövligt kan jag tycka, då landet är ett av dom i Europa som har enorma integrationsbesvär. Nu kan vi ju bara spekulera vad i det ligger som gjort att det tagit så långt för Tyskarna när andra länder redan fått in invandringskritiska partier i parlament och regeringar. Vit mans skuld skulle jag kunna tänka mig, den kollektiva skuld som alla av tyskt blod bär för dom fasansfulla saker som skedde för närmare 60 år sedan.

Debatten drog igång på allvar med Thilo Sarrazin, tidigare politiker och finanssenator och hans bok "Deutschland schafft sich ab" (Tyskland avskaffar sig själv). Mycket riktigt tog det inte lång tid innan Nazist och Hitleranklagelserna drog igång. Boken har i Tyskland blivit en bestseller. Och biljetter till hans uppläsningar går inte längre att få tag på.

Efter Sarrazin har en rad Tyska politiker dragit sig in i debatten. Ett par utdrag ur uttalanden kommer längre ner.

För att följa denna debatten rekommenderar jag att följa den via Politiskt Inkorrekt. Där debatten följs mycket bättre, och läggs upp mycket tidigare än vad den gör i Svensk Media. Nu har ju förvisso Politiskt inkorrekt ett outgrumligt dåligt rykte, här på just UM (främst från socialisthåll där man inte går närmare med beskrivningen) trots att en betydande del av den svenska befolkningen följer deras nyheter, så finns det bara utländska medier att tillgå.

SVT.se

Tyskarna förföljs också...

Varning för tyskfientlighet. Det är den tyska familjeministern Kristina Schröder som nu försöker vända debatten. På skolgårdar, i tunnelbanor och på pendeltåg finns ett problem: Tyskfientlighet.

Kristina Schröder - Familjeminister

-----------

BBC

Merkel says German multicultural society has failed

The German Chancellor, Angela Merkel: "lmmigrants should learn to speak German"

Attempts to build a multicultural society in Germany have "utterly failed", Chancellor Angela Merkel says.​Politiskt Inkorrekt

Det mångkulturella fiaskot

Angela Merkel, Tysklands förbundskansler, konstaterade i ett tal i Potsdam på lördagen att det mångkulturella samhället är ett fiasko och att det så kallade multikultikonceptet, där folk med olika ursprung lever sida vid sida, inte fungerar.

Angela Merkel - Förbundskansler
-------------

Ynetnews.com

Senior German politician calls to stop Muslim immigration

Christian Democratic Union party leader stirs controversy following racial remarks; says 'we don’t need additional immigrants from 'foreign cultures'

Horst Seehofer - Ledare för partiet CSU

--------------

​Politiskt inkorrekt

Centralbanksledamot väcker känslor i Tyskland

Den snart före detta centralbanksledamoten och finanssenatorn Thilo Sarazzin väcker känslor med sina politiskt inkorrekta åsikter om i vilken riktning det tyska samhället är på väg. Parallellerna som kan dras till situationen här hemma är många.

Thilo Sarrazin - F.d Centralbanksledamot & Finanscenator.
(OBS: Mycket utav bokens innehåll går att finna på nätet för den som söker själv, inget svårt alls!)

--------------
Ordet är fritt. Vad tycker ni? Motivera era svar och var ontopic!