Forumet - Nu röstar vi om en Cannabislegalisering!

Nu röstar vi om en Cannabislegalisering!

13207 0 546
Nu röstar vi om en Cannabislegalisering!

Hejsan, nu låtsas vi att UM reprensenterar sveriges befolkning och kollar hurvida Cannabis kommer legaliseras eller inte.

Själv så kommer jag att rösta JA på frågan, då jag anser att det är rent hyckleri att tillåta Alkohol och Tobak samtidigt som man har nolltolerans mot Cannabis. Visst tanken bakom förbudet var bra (dvs motverka missbruk) men det finns bättre sätt att motverka missbruk än genom TOTALFÖRBUD. Det finns långt fler som brukar Cannabis på ett normalt sätt och inte skadar samhället på något sätt förutom att dom röker Cannabis än vad det finns människor som missbrukar Cannabis och då bara skadar sig själva (och kanske även den direkta omgivningen) Enligt mig gör förbudet mer skada för dessa människor som fastnar i ett missbruk för steget "ut" ur missbruk blir mycket svårare då de inte kan få hjälp av staten utan att bli stämplad som en nerknarkad missbrukare för resten av livet, därav att de inte vågar ta kontakt.

Det sägs att många missbrukar Cannabis, detta är fel! Statistiken ser endast stor ut endast pga i Sverige så anses det inte finnas Cannabisbruk, endast missbruk. (röker du en joint så missbrukar du och behöver omedelbart tas in på pissprov ex.antal gånger i veckan för att se till att du ALDRIG RÖKER IGEN)

..Absurt? Rösta och bestäm själv! [cheers]

(Jag tycker även att en dekriminalisering också är en form av hyckleri där man fortfarande låter handlingen vara olagligt men man gör inga ingripanden vid små mängder)

Killerdrug.jpg

marijuana_1108.jpg

Spana också in:

Arthur89:

Titta på de ekonomiska aspekterna istället isåfall! Många ekonomer i USA är positiva till en legalisering av endas detta skäl.


Ekonomer i USA låter inte speciellt.. respektingivande. Svenska ekonomer har nog bättre koll på svenska förhållanden. Samhälleligt betvivlar jag att någon form av narkotikaliberalisering är till gagn för vare sig mig eller min närmsta krets.
Arthur89:

Ja, Cananbis ska vara legalt för vuxna. (Du röstade på detta alternativ)


[party]

Såg ett program där det var ett Cannabis-café i Holland, det verkade jättemysigt. Fanns massa olika smaker med olika effekter, var lite som en avancerad godisbutik... awesome.

I samma program berättade dom dock om en annan form av cannbis som hette typ "skunk", som var utblandat med glaskulor och innehöll vissa saker som bara gav negativa effekter.

Det borde vara som i Holland, aka världens bästa land [love]
Arthur89:

Ja, Cananbis ska vara legalt för vuxna. (Du röstade på detta alternativ)


Ja, det finns studier i andra länder som pekar mot att det har positiv inverkan. Framförallt på brottsstatistiken. Cannabis är en relativt ofarlig drog, och om en legalisering kan ge positiva reaktioner och efterverkningar på andra håll så är jag för det.
McLuver:

I samma program berättade dom dock om en annan form av cannbis som hette typ "skunk", som var utblandat med glaskulor och innehöll vissa saker som bara gav negativa effekter.


Jag tror du talar om "trebarnsmamma och hög på cannabis" en brittisk dokumentär där en kvinna åker till Amsterdam och testar Cannabis.. Värt att nämna är att hon röker tokmycket i den dokumentären och får både överdrivet starka positiva effekter och överdrivet negativa! Den är intressant att se dock!


Skunk var förut namnet på en strain men nu används det mer som slang för bra gräs. Det där med glaskulorna är något vissa mindre trevliga kriminella typer sysslar med.. Dom besprutar färdiga buds(det man röker) med strimlat glas av någon form för att det ska se ut som det är potent röka med mycket THC kristaller.. Ren djävulskap som vi skulle slippa om det var legaliserat eftersom kontrollen ökar och man vet vad man köper.. [smile]
Hampie:

Svenska ekonomer har nog bättre koll på svenska förhållanden. Samhälleligt betvivlar jag att någon form av narkotikaliberalisering är till gagn för vare sig mig eller min närmsta krets.


Jag betvivlar starkt att en svensk ekonom enst skulle våga överväga göra en analys på en cannabislegalisering då nästan ingen i detta landet vågar öppet säga att dom är för en legalisering för då stämplas man direkt som en dum flummare som har en eller två skruvar lösa..

Det är bara kolla på några uttalanden som vår förra socialdemokratiska regering har gjort förut.


Starka krafter runt om i Europa arbetar för en legalisering av narkotika. Man vill i första hand att det blir tillåtet att inneha och sälja cannabis. Med påståenden om att hasch inte är farligare än alkohol försöker narkotikaliberalerna att flytta fram gränserna för vad som ska anses vara en socialt acceptabel drog.
I musiktexter, på kläder, godis och andra varor sprids en förskönande bild av cannabis.

Det är en farlig utveckling som vi alla måste hjälpas åt att motarbeta. Hasch är i sig en farlig drog som kan leda till livslånga problem,
och en legalisering skulle också leda till att än fler unga kom att rekryteras till heroin- eller amfetaminberoende.

Morgan Johansson
Folkhälso- och socialtjänstminister


Vårt land måste också ta initiativ till en FN-resolution som uppmanar de länder som subventionerar eller tillåter cannabisodling för fiberframställning att helt upphöra med denna.

Ett tydligt narkotikapolitiskt ledarskap måste - kort sagt - bli nyckelord för den svenska regeringens narkotikapolitik.

-
Peder Langenskiöld
styrelseordförande
Svenska Carnegie Institutet

Enligt dessa två nissar ska Sverige verka för att förbjuda all odling av Hampa (Cannabis som man inte kan bli hög på) endast för att det är samma växt. Och vår förre Hälsominister har även mage att påstå att om Cannabis legaliserades så skulle all fler ungdomar missbruka heroin och amfetamin - Vad är logiken bakom detta egentligen? Om Cannabis blev legalt så försvinner porten till de kriminella som säljer Cannabis och som även har andra mindre hälsosamma produkter till salu.
Issen:

Tobak och Alkohol är bra mycket äldre i samhället och är redan inne... det är inte ett skäl att legalisera fler farliga preparat... både tobak och alkohol hade förbjudits om det kommit till samhället idag.


Är du verkligen säker på det? Alkohol var förbjudet i USA men det gick inte att behålla förbudet då alla fullkomligt sket i det - Det som folket vill ha kan man inte förbjuda! Staten står under folket, inte tvärtom.

Samma sak med Cannabis, de som testar Cannabis(eller de som läser fakta) inser tillslut hur absurd lagstiftningen är.


Fagerjärn:

Folk borde hålla på med roligare saker, som typ fotboll, TV-spel och kubb.


Cannabis förhöjer upplevelsen av samtliga saker. Både alkoholrus och Cannabisrus blir roligare om man aktiverar sig och gör något, varför bara supa/röka och stirra in i en vägg? [rolleyes] Såvida man inte röker/super ner sig så totalt att man inte orkar göra något dvs.
Arthur89:

Är du verkligen säker på det? Alkohol var förbjudet i USA men det gick inte att behålla förbudet då alla fullkomligt sket i det - Det som folket vill ha kan man inte förbjuda! Staten står under folket, inte tvärtom.


Vadfan har de att göra med att de skulle bli förbjudet om det kom idag?
Alkohol hade redan funnits i USA väldigt länge, sen nationens födelse och dom hade stora problem med alkoholism, då är det inte rätt tillfälle att direkt totalförbjuda det.Arthur89:

Det som folket vill ha kan man inte förbjuda! Staten står under folket, inte tvärtom.


Skulle verkligen vilja se vart det står att majoriteten vill ha cannabis legaliserat.Arthur89:

Samma sak med Cannabis, de som testar Cannabis(eller de som läser fakta) inser tillslut hur absurd lagstiftningen är.


Väldigt intressant påstående igen, de som testar... känner väldigt många och kan bara komma på någon enstaka av dom som anser att det ska vara lagligt. Och "fakta" är väldigt luddigt och omdebatterat... finns fortfarande ingenstans där man kan påstå att det skulle vara mindre farligt än alkohol utan bara ha andra effekter som på sina sätt är minst lika allvarliga.
Issen:

Skulle verkligen vilja se vart det står att majoriteten vill ha cannabis legaliserat.


Inte majoriteten, nej, då majoriteten redan blivit intalade att förbudet är rätt. Men är det på något sätt RÄTTVIST att straffa de som trotsar en absurd lag? De som vill behålla förbudet har ju använt många skrämselknep för att intala folk att förbudet är bra och att de ska vara rädda för psykotiska mördande Cannabisbrukare.

Issen:

finns fortfarande ingenstans där man kan påstå att det skulle vara mindre farligt än alkohol


Finns flera forskningsrapporter som visat detta. (se bild)
The Lancet is the world's leading general medical journal
Drogerna är rankade efter skada för individen, samhället och hur starkt beroendeframkallande det är.

Hampie:

Eller så ger det en liberalare syn på även tyngre droger.


På vilket sätt skulle legaliseringen av en drog som är lättare än både tobak och alkohol ge en liberalare syn på tyngre droger? Förklara!

_42718419_drugs_graph2_416.gif