Forumet - Ny blocksammansätning i Sveriges riksdag?

Ny blocksammansätning i Sveriges riksdag?

246 0 9
Sverigedemokraterna ser nu ut att ha säkrat en plats i riksdagen efter valet och Reinfeldt kan inte avfärda möjligheten att regera med SD. Trotts Sverigedemokraternas utsträckta hand mot rödgröna blocket förefaller deras intresse att samarbeta inte så stort. Jag ser dock en möjlighet att vi inom några val kan ha ett muslimskt parti i riksdagen och ställer nu frågan om vi kan få en ny blockuppdelning med s-v-mp-muslimskt parti i ena blocket och de borgerliga+SD i andra?

Vi ser hur muslimska partier poppar upp runtom i Europa som en protest mot att man inte uppfattar att man får gehör för dom politiska färändringar man önskar, nu senast i Finland. Sveriges muslimska parti som kallar sig Antisionistiska partiet (dom ser oss icks-muslimer som sionister och vill markera mot det) ställer ej upp i årets val men deltar i debatten och värvar medlemmar och sympatisörer för framtiden. Att döma av medlemstillväxten som redsovisas i tidskriften Minaret ser man ut att ha byggt upp den medlemskader som behövs för att driva kampanjandet runtom i landet.

Då Malmö med omnejd har en mycket stor muslimsk befolkning finns det en god chans att man kan komma in i Riksdagen utan att passera fyraprocentsspärren genom att få 12% i en valkrets vilket också möjliggör inträde i riksdagen (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fyraprocentssp%C3%A4rr).

Jag misstänker att det största problemet kan bli att få med delar av Socialdemokratin i ett sådant block. Dock är det möjligt att man inte har så mycket val om trenden av fortsatta strömmningar till v och mp förminskar Socialdemokraterna ytterligare.

Så vad tror ni? Verkar detta möjligt?
Lite rolitgt, om du skulle ha rätt.

Först kommer ett SD-parti och är rädda för att islam ska ta över politiken i Europa. SD-partiet inför massa dumma regler mot minareter, slöja, gud vet vad. Muslimerna blir upprörda och startar ett parti mot SD-partiet. Muslimpartiet kommer in i riksdagen.

Skitbra! Och så har vi skapat ett problem som inte fanns från början genom att vara emot det ickeexisterande problemet :D
Gasolinerainbow:

Sveriges muslimska parti som kallar sig Antisionistiska partiet


Är inte ett muslimskt parti utan ett islamistiskt. Ledaren är konspirationsteoretikern och fascisten Muhammed Omar som har ett samarbete med bl.a. Nationaldemokraterna och Fria Nationalister. Att likställa muslim med islamist är rasism, ungefär som att jag skulle kalla alla katoliker för falangister och Franco-kramare.

Gasolinerainbow:

Då Malmö med omnejd har en mycket stor muslimsk befolkning finns det en god chans att man kan komma in i Riksdagen utan att passera fyraprocentsspärren genom att få 12% i en valkrets vilket också möjliggör inträde i riksdagen


Nej. Muslimer är inte en homogen grupp, alla muslimer är inte fascister. Lägg ner rasismen. Ett parti som Antisionistiska Partiet har förmodligen mindre chans att komma in i riksdagen än vad Svenskarnas Parti har då vita svenskar utgör en enormt mycket större del av befolkningen än vad muslimer gör.

Gasolinerainbow:

och ställer nu frågan om vi kan få en ny blockuppdelning med s-v-mp-muslimskt parti i ena blocket och de borgerliga+SD i andra?


Nej. SD är det riksdagsaktuella parti som är mest ideologiskt närstående Antisionistiska Partiet, tror dock ej de båda partierna kommer att samarbeta då det skulle tvinga SD att byta från en sioniststödjande politik till en antisemitisk. Om Antisionistiska Partiet skulle komma in har de inte någon som skulle släppa in dem i sitt block, eventuellt att M eller S av rent taktiska skäl skulle minoritetsregera med dem som stödparti, men den politik de för skulle aldrig få genomslag om de inte själva får majoritet eller de övriga partierna helt lägger om sin politik. Islamister är en marginaliserad grupp precis som nationalsocialister, och det ska de förbli.

Spana också in:

Gasolinerainbow:

Så vad tror ni? Verkar detta möjligt?


Jag tror inte att det är omöjligt, men väldigt otroligt...I så fall tror jag det är större Chans/risk att det poppar upp ett moderat muslimskt parti som reaktion på en växande islamofobi i Sverige och Europa.

Rödingajävel:

Rödingajävel


Ville bara säga att även om jag står väldigt långt ifrån dig politiskt så glädjer det mig alltid att se någon som är politiskt kunnig[smile][y]
Gasolinerainbow:

Sverigedemokraterna ser nu ut att ha säkrat en plats i riksdagen efter valet och Reinfeldt kan inte avfärda möjligheten att regera med SD.


Varför är det ingen som fattar hur systemet fungerar?

Låt oss anta att detta blir valresultatet:

Alliansen: 45%
Rödgröna: 48%
Sverigedemokraterna: 7%

Vilka kommer sitta i regeringen efter valet?

Rätt svar är: Alliansen. De rödgröna måste fortfarande gå ihop med SD för att sänka regeringen, vilket de själva säger att de inte tänker göra. Inget av allianspartierna vill heller stödja kommunisterna. Det spelar alltså ingen roll att de rödgröna är det större blocket. Tills det händer sitter regeringen kvar.

Vad kan vi dra för lärdom av detta? Jo, Reinfeldt behöver inte göra ett skit. Alliansen måste inte få över 50% för att få sitta kvar, det räcker med att ingen annan får det. Frågan är alltså inte om alliansen tänker samarbeta med SD, frågan är om rödgrönkommunisterna tänker göra det.

SD är ett mittenparti med såväl vänster och höger inslag (att vara rasist/nazist är INTE en höger-åsikt) och det är verkligen inte självklart att det kommer bli ett högerparti.
Gasolinerainbow:

Så vad tror ni? Verkar detta möjligt?


Mycket möjligt. Även om jag nu tror att muslimerna själva vet att om dom endast skulle begränsa sig till just muslimer att stödet inte skulle bli så stort. Ensamma kan dom inte få någon makt, så därför behöver dom även få över kristna grupper. andra invandrare helt enkelt. Dom skulle då förmodligen fronta sig som ett socialliberalt mittenparti som värnar om invandrares intressen. Att döpa om sig till muslimska partiet ger dåliga vibbar, invandrarvänliga partiet, eller invandrarpartiet kommer skulle dom förmodligen komma att heta.

Men något man bör betänka på är att dessa väljare måste plockas någonannanstans ifrån. Och den grupp som har mest invandrare i sina led är socialdemokraterna. beroende på det muslimska partiets framgång kommer även socialdemokraterna att minska. Och om socialdemokraterna och dom övriga i det rödgröna skulle ses som den närmaste bundsförvanter till det muslimska partiet skulle dom inte komma att utgöra något större hot då dom endast plockar väljare från sina bundsförvanterna så att rösterna fördelas mer lika.

Möjligheten för ett muslimskt parti skulle dock mycket korrekt vara i som du säger Malmö, där dom till att börja med kan fronta sig som ett kommunalt parti.

framtidstron är död:

Skitbra! Och så har vi skapat ett problem som inte fanns från början genom att vara emot det ickeexisterande problemet :D


Inte riktigt. Problemet existerar även dom inte har ett enskilt parti. Den eventuella gruppen som skulle vilja starta ett muslimskt parti är redan verksamma i dom andra partierna och försöker driva partiet i den riktning dom vill. Samma sak kan vi säga om sverigedemokraterna. Dom sverigedemokratiska växte inte upp i gräset en dag, dom fanns där och försökte förändra partierna i sin riktning. Det enda som innan saknades för SD-väljare, är detsamma som saknas för dom muslimska grupperna. Organisation och engagemang. Sedan så sköter resten sig själv.

Visst att vissa frågor är övervärderade till sitt antal, frågan om invandring och integration är en av dom. Men antal partier reglerar inte väljargrupperna. För skulle låt oss säga vänsterpartiet bara upphöra en dag så kommer det inte att betyda att deras politik försvinner. Sympatisörerna finns fortfarande kvar och dom kommer bara bygga vidare inom andra organisationer för att få igenom den politik dom önskar.