Forumet - Ny dator - vad klarar den av?

Ny dator - vad klarar den av?

1862 0 6
Hej! Glad
Har precis köpt ny dator. Är inte så bra på sånt men läste att den klarade av lol så köpte den, eftersom det var det spelet jag ville att datorn skulle klara. Men nu är jag sugen på wow och cs go. Men vet inte om datorn klarar av det, förstör man datorn om man laddar ner ett spel som den inte klarar av? Eller kan man isåfall bara avinstallera det?

Har en sånhär dator: https://www.komplett.se/product/816180

Windows 8.1 64-bit
Acer XC-605
Intel core i5 processor 4460
NVIDIA GeForce GT705 1024MB
1TB Hard Drive
8GB DDR3 Memory
DVD-super multi drive
Integrated LAN 10/100/1000 Wireless LAN+Bluetoth

Kommentarer (1)

  1. Du har ju Windows 8.1 så den pajar väl om 48h Glad

Tråden har 6 svar. Sortera efter:
Grafikkortet är rätt shitty (ser ut som en kontorsdator, inte en speldator), resten ser bra ut. Du lär behöva da ner på grafiken på det mesta, men det är inte farligt att spela spel som den inte klarar av. Det som kommer hända är då att det blir väldigt hackigt och kanske att det fryser till ibland, inte att datorn går sönder. 

Med tanke på att resten av komponenterna är rätt bra så kan du ju be nån mer datorintresserad person att kolla på möjligheterna att uppgradera grafikkortet (för 1000-2000 kr borde du få ett hyfsat). 

Spana också in:

Den kommer att klara både CSGO och WoW, men du kommer att få dra ned på grafiken en hel del. Mycket nöje!
Din processor samt RAM tycker jag ser väldigt bra ut. Hur det är med grafikkortet vet jag dock inte då jag inte här så himla insatt i sådant. 
Och nej, du kan inte förstöra datorn utav att du installerar ett spel den inte klarar av. Dock om du spelar spelet och på så sätt överbelastar datorn så kan det kanske hända att den blir överhettad. Men märker du att det inte går att spela så kommer det ändå aldrig hända.