Forumet - Ny elgitarr. Vad ska jag välja?

Ny elgitarr. Vad ska jag välja?

601 0 24
Hallooo! [smile]

Som rubriken lyder så vill jag gärna ha tips på en ny elgitarr. Jag har spelat gitarr ett tag nu, är inget proffs men börjar snart lämna nybörjarstadiet bakom mig. Känner att gitarren inte riktigt räcker till då jag ofta spelar på bättre. Jag vill inte lägga en förmögenhet på en gitarr men är beredd att lägga ut för en gitarr bättre än den J & D för 1.7 som jag nu har. Ni får gärna skriva tänkbara prisklasser och märken [smile]

Tack! [wink]

Spana också in:

Min budget är flexibel. Men då jag inte är något renodlat super proffs som kräver det bästa och dessutom inte är helt hundra på att jag kommer spela livet så vill jag inte lägga för mycket. Det jag spelar är blandat. Men främst är det rock blandat, och metal. Blacksabbath, acdc etc.

Vet att det är jätte svårt det här, men eftersom jag inte är erfaren så är det till stor hjälp med bara märken. Eller prisklassen jag ska gå på då. Det blir ju min andra gitarr som ska vara lite bättre än min förra. Svårt att säga hur mycket jag vill lägga. Helst inte mycket mer än 5k men om det är en super gitarr för 6 så kan jag ju gå upp lite.

För övrigt så ska jag antagligen skaffa en ny förstärkare så jag funderar på att skaffa i paketpris.

[smile]
Tornapart:

Ofta man lägger ut 10 lax på en andra gitarr.


varför inte? om man är ute efter en gitarr för 10.000 och köper en för 5.000 så gör man ju ett episkt felköp, lika bra att köpa det man känner för att spela på direkt. blir billigare så. och gibson gör trevliga gitarrer. inte nödvändigtvis bättre än andra, billigare tillverkare, men fan så mycket bättre andrahandsvärde, och således ett bättre köp i längden.
Tornapart:

För att man vet ju inte om man kommer spela så länge i början, dessutom sa han att han ville ha en ganska billig gitarr.


argumentet håller så länge det är hans första gitarr, vilket det uppenbarligen inte är. och en begagnad les paul studio är inte direkt dyrare än en vettig epifån, vilket alla verkar tipsa om. samtidigt så är andrahandsvärdet bra mycket högre, som sagt.
Jag är mottaglig för andra idéer, ja. Så jag tycker inte mörknäs är helt fel ute. Jag vet inte hur inbitna gitarrister ni är, men jag är verkligen nybörjare jämfört med många! Ni vet ju bättre vad som passar när det gäller prisklasser, hur mycket gitarren blir bättre om man lägger ut mer etc. Men grundtanken är ju att inte behöva lägga ut massvis, massvis räknas som 10000+ men jag är beredd att betala om det skulle vara så att den blir extremt mycket bättre. Men grejen är den att jag bara är 15 bast och har ingen fet lön från något yrke precis!

När det gäller vad jag spelar för låtar så är det väldigt olika... Men vi kan stryka allt vad gäller klassisk musik, pop, ballader, fjortisdunk etc. jag håller mig till rock, metal etc. Men har inte specialiserat mig på någon genre. Men av rock spelar jag typ: ACDC, Guns n roses Metal: Hitills Black Sabbath (kanske inte tillhör metal men är väl lite ditåt) och en del låtar som kompisar i deras band "komponerat" själva.

Jag har spelat ordentligt varje dag sedan jul, julen 07 fick jag min gitarr och provade, men pga tidsbrist så blev det nästan inget spel förrän förra julen. Så jag har inte kommit så jätte långt, spelar lite allt möjligt, det som låter bra. Men det jag tar 100% seriöst är ju de band och genrer jag skrev.

Hoppas jag gjorde mig tydligare nu
mörknäs:

argumentet håller så länge det är hans första gitarr, vilket det uppenbarligen inte är. och en begagnad les paul studio är inte direkt dyrare än en vettig epifån, vilket alla verkar tipsa om. samtidigt så är andrahandsvärdet bra mycket högre, som sagt.


Ja, sålänge han har så mycket pengar. Jag menar bara att personligen och de flesta andra hoppar inte från en J&D till en Gibson gura. Det känns sjukt overkill.skatemaniac:

En sak till, ES-335 DOT verkar lite "klen" verkar som den inte får till tillräckligt med "effekt" för tyngre låtar?


Jasså, tycker du? Jag tycker själv dom har väldigt tjockt och fylligt ljud.

Vad är det för slags musik du spelar? Kan vara stärkaren som är klen annars
Tornapart:

Ja, sålänge han har så mycket pengar. Jag menar bara att personligen och de flesta andra hoppar inte från en J&D till en Gibson gura. Det känns sjukt overkill.


det är inte direkt overkill, av de anledningar som jag nämnde. det går med lite tur och letande att hitta en vettig, begagnad gibsongitarr för runt 6000, vilket om jag inte minns fel var en prisklass som han kunde tänka sig att gå upp i. och då andrahandsvärdet för en sådan är fan så mycket högre än andrahandsvärdet för vilken ny gitarr som helst i den prisklassen så är det således det mest ekonomiskt riktiga valet.