Forumet - Ny Sida

Ny Sida

315 0 29
Ny sida för ungdomar.se med fungerande funktioner till 100% vore väl en bra idé?
Just nu så fungerar ju inte inloggningen helt hundra och dessutom så är det väldigt 90-tal när det inte automatiskt visas om någon svarat trådar eller dylikt. Jag menar, det är väl inte så svårt att skapa så att det updateras automatiskt istället för att man ska behöva refresha sidan varje gång man vill se om någon svarat?
Dessutom verkar det vara problem för detta att räkna med att man har läst det som är nytt.

Händelse-notifieringen är altså ett stort jävlar skämt enligt min upfattning. Inte bara på denna sida visserligen utan på de flesta svenska sidor.

Spana också in:

Renesmee:

Du är sjukt 00-tal. Allt uppdateras inte på 00,1 sekund - liksom din hjärna


Nej, det uppdateras ju inte automatiskt alls här... dessutom så står det fortfarande att man fått svar på inlägg när man just varit och tittat på det inlägget.
Men jag vet inte, ungdomar.se kanske bara är till för sådana som inte har något annat liv än att sitta och refresha sidan hela tiden?

enhimmelskdrog:

klaga lite mer va


ok, ska göra det när jag har tid
gloende:

när det inte automatiskt visas om någon svarat trådar eller dylikt.


gloende:

Dessutom verkar det vara problem för detta att räkna med att man har läst det som är nytt.


Jag kan hålla med dig lite om det. Inloggningen har alltid funkat bra för mig, men det kan vara lite irriterande att sida inte uppdateras automatiskt man jag antar att man får leva med det. Allting kan ju inte vara perfekt!
Victory1993:

Jag kan hålla med dig lite om det. Inloggningen har alltid funkat bra för mig, men det kan vara lite irriterande att sida inte uppdateras automatiskt man jag antar att man får leva med det. Allting kan ju inte vara perfekt!


Aja, Sverige... det ska vara så efter i detta landet.

aristoteles:

Jag tror inte du förstår hur man skulle göra en sådan sak. Hur tycker du att man ska implementera något dylikt?


Vore väl inte så svårt om dom som har hand om sidan sätter sig och jobbar lite på den. Finns mängder med sidor, mindre & större, som sidan uppdaterar automatiskt.
gloende:

Just nu så fungerar ju inte inloggningen helt hundra


Det är lite krångligt i Android-mobiler, men i övrigt så fungerar det i alla operativsystem och webbläsare som jag provat i alla fall (okej, det fungerar inte i Lynx, men det kan jag leva med).

När det gäller den automatiska uppdateringen av notifikationer så får du mer än gärna förklara hur det ska gå till, så kan jag föreslå det för sidans ägare. De alternativ jag ser är att antingen använda sig av "comet programming" (antingen genom AJAX long polling eller via websockets), men då Apache skapar en ny tråd för varje innestående anslutning så skulle detta dö tämligen kvickt om vi har några hundra inloggade användare. Kör vi en dedikerad server som hanterar detta bättre (typ node.js) så skulle det kunna funka, men det blir en extra kostnad att behöva köra ytterligare en server bara för detta. Det andra alternativet är att göra en AJAX-request typ en gång i halvminuten, men vad är då poängen med det hela ö.h.t? Vem stannar på en sida i över en halvminut, och är det verkligen värt att öka pressen på servern i så fall? Sänker man väntan till en gång var tionde sekund så ökar pressen på servern in i helvete, och då får vi andra problem.

Så visst är det möjligt, men jag är ytterst tveksam till huruvida det finns någon poäng med det.