Forumet - Ny studie: Cannabis gör dig mindre lycklig

Ny studie: Cannabis gör dig mindre lycklig

3293 0 37
Ovanstående gäller (kanske troligen) generellt vad beträffaar friska individer men när det gäller brukare som använder Cannabis som "Medical Cannabis" så har det motsatt verkan. Ex en cancersjuk som får ta stora mängder av smärtsillande medel mot sin svåra sjukdom blir oftast gladare och lycklig när h*n intar Cannabis. Likaså brukare som röker ex när de befinner sig under deprission. De blir oftast gladare och lyckligare av att röka. 

Men självklart - merparten som röker åtminstone här i Sverige har ju varken cancer eller lider av deprission och där stämmer kanske TS påstående in.

Spana också in:

"Ny studie: Cannabisrökare får inte ut full effekt av metylfenidat" snarare, halva artikeln består av vad en svensk beroendeforskare, med tvivelaktig expertis inom området konstaterar för saker.
Nåväl, det var ett tag sedan den här artikeln skrevs och då hade inte studien publicerats än, vad har sagts om den sedan dess, av folk som är insatta nog att bedöma den?
Vad ska tros? Det kommer hela tiden omstridda uppgifter om vad som faktiskt gäller effektmässigt när det kommer till Cannabis (och övriga droger för den delen). Jag upplever att det är en ständig kamp att hålla sig uppdaterad med alla dessa konfliktfulla rapporterna. Håller mig borta från det tills något kan sägas med stor säkerhet. 

Schism: gäller typ allt om man tar det regelbundet. förutom mikronutrienter o sånt.
mynona: Allt är skadligt om man tar det regelbundet
Studien visar på specifika skador på hälsan, inte bara att allt är dåligt i överdrivna mängder. Det känns som att ni simplifierar det hela lite väl mycket. Sen är frågan vid vilken dos och frekvens som risken för avtrubbning ökar markant. Studien verkar ha kretsat kring antingen icke användare eller vana användare som använder drogen regelbundet.