Forumet - Nya Macbook pro

Nya Macbook pro

221 1 18
Det är så att jag ska köpa en macbook pro och jag undra om man ska vänta tills dem nya modellerna kommer ut eller ska man köpa nu? När kommer dem ut och kommer det vara någon skillnad på priset på dem nya macbook pro än dem gamla och om det är skillnad är den stor?

Spana också in:

De nya kommer ha en retina-display, ingen optisk enhet och ingen ethernetanslutning. Dessutom kommer den använda sig av nya intel Ivy bridge vilken har dubbelt så bra intern grafikkrets. Å andra sidan har jag hört att den kommer att ha en extern grafikkrets av Nvidia men det skulle inte förvåna mig om de små storlekarna använder sig av den interna grafiken.
Dan_the_ironman:

retina-display


För den som inte vet, så är "retina-display" en eufemism för HURR DURR JAG ÄR FÖRSTÅNDSHANDIKAPPAD OCH ÄLSKAR ATT PAPEGOJA MARKNADSFÖRINGSBLAJ SOM INTE BETYDER NÅGONTING.

I mer konkreta termer betyder det att hörnen på dina fönster blir marginellt rundare, samtidigt som strömförbrukningen skjuter iväg något förjävligt.

Dan_the_ironman:

Dessutom kommer den använda sig av nya intel Ivy bridge vilken har dubbelt så bra intern grafikkrets.


/facepalm

Enligt Intels egna siffror är Ivy Bridges GPU i runda slängar 40% snabbare än dito för Sandy Bridge. Detta är dock fullständigt irrelevant, eftersom ingen av dem orkar med några tyngre spel, CAD-program eller dylikt, medan båda klarar av all annan användning utan några som helst problem.
Gentlernen:

I mer konkreta termer betyder det att hörnen på dina fönster blir marginellt rundare, samtidigt som strömförbrukningen skjuter iväg något förjävligt.


Jag har aldrig förespråkat att personen i fråga ska köpa en mac så jag vet inte riktigt varför du kastar bajs på mig, om det är en mac-bög vi pratar om säger nog det mer än att jag drar upp den exakta upplösningen.

Gentlernen:

/facepalm


Isf är det snarare artikeln jag läste som är retarderad, jag har aldrig lagt in några värderingar så jag vet inte riktigt hur du orkar elda upp dig över det.
Gentlernen:

I mer konkreta termer betyder det att hörnen på dina fönster blir marginellt rundare, samtidigt som strömförbrukningen skjuter iväg något förjävligt.


Du skulle annars kunna se det som att du kan skala om hemsidor för att kunna läsa mer av texten utan att behöva scrolla. Allt för många hemsidor lägger content så det bryts av mitt i på laptop skärmar numera. fler pixlar ger skarpare skärmar ger mer information. Sen finns det visserligen en gräns då det inte lönar sig att öka pixeldensiteten men än så länge är den gränsen inte uppnådd.
Blåbärt:

Du skulle annars kunna se det som att du kan skala om hemsidor för att kunna läsa mer av texten utan att behöva scrolla.


I teorin, ja, i praktiken, nej. Apple använder inte de extra pixlarna till att klämma in mer information på skärmen, utan till att ge dig en högre upplösning på det som visas. Ett UI-element eller ett textstycke som var 2x2 cm på förra generationens MacBook kommer att fortsätta vara det på de nya, men kommer att upplevas som marginellt skarpare.

Tänk på hur det fungerade med iFånen; du får inte plats med mer på displayen på en iFåne som har de nyare, högupplösta skärmarna, däremot upplevs de som skarpare.

Blåbärt:

Allt för många hemsidor lägger content så det bryts av mitt i på laptop skärmar numera. fler pixlar ger skarpare skärmar ger mer information.


Det är inte så det fungerar när Apple höjer upplösningen, nej. Det hade inte ens varit en särskilt god idé att låta det fungera på det viset heller, eftersom det blir fantastiskt obekvämt att läsa mikroskopisk text på en laptopskärm, speciellt de högblanka styggelserna Apple envisas med att trycka in i sina hipsterprodukter.