Forumet - nya zeeland

nya zeeland

381 0 18
Hej alla!
Jag planerar att åka till Nya Zeeland när jag gått ut gymnasiet om 2 år. Nu undrar jag om det är någon på ungdomar.se som har varit på Nya Zeeland eller i Australien och som kan berätta lite för mig hur det var där [wink]. Är det någon mer som planerar att åka dit ?
Jag vet att det kostar typ 10 000 kr att åka dit ( tur/retur). Men det som lockar mig mest är naturen och klimatet. Skit i spindlarna! Jag skulle vilja fira Waitangi Day och Anzac Day där. Vill se allt från Nordön till Sydön. Auckland, Queenstown, Wellington.. you name it! [wink]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Till Nintendo: Jag har faktiskt den där skräck filmen om får som äter människor och den heter Black Sheep. Mig lurar du inte.

Spana också in:

Åh, jag vill också åka till nya zeeland. Det har varit min dröm enda sedan jag var liten. För min del så lockar Kiwifåglarna och naturen fruktansvärt mycket. Sagan om ringen utspelar sig bland annat på nya zeeland. Har hört att det ska finnas en ridtur där man kan rida runt och se inspelningsplatserna. Hur länge ska du vara i nya zeeland? [bigsmile]
fuengirolaa:

Till Flore. Jag har inte riktigt planerat hur länge jag kommer att bli borta eftersom det är ändå ca 2 år kvar innan jag tänker åka, men har funderat på om jag åker i november och kommer hem i mitten av maj/ början av juni.


Åh, det låter ju riktigt nice. Går också ut gymnasiet om 2 år. skulle gärna vilja sticka direkt faktiskt. Men med finanskris och allt så är inte det det smartaste kanske.
vad var det som lockade dig mest att åka till nya zeeland? :D
Flore:

vad var det som lockade dig mest att åka till nya zeeland? :D


Det som lockade mig mest var nog den otroligt vackra naturen och djuren. Jag beställde två gratis kataloger från australienresor.se och där var det med mycket fina bilder från både australien och nya zeeland och det stod väldigt mycket om olika saker där. Varför vill du åka till Nya Zeeland? [smile]
fuengirolaa:

Men det är väl typ högsäsong mellan nov - feb.. medan juni, juli, augusti är deras lite svalare månader .. typ deras "vinter"


ja precis :) Var riktigt bekvämt mer söderut, åkte från brisbane till melbourne. Kände verkligen skillnad när man kom söderut... mycket behagligare värme och man var inte tvungen att bada hela tiden, kan leta upp några bilder från resan... har ju ändå över 700 st xD
Jag har varit i Australien i 6 månader, det var underbart. Först var jag i Melbourne, sen åkte jag till Brisbane och Sydney. Priserna är densamma som i Sverige, vet inte hur det är med NZ, fast jag kan tänka mig att det är lite billigare där.

Hade du tänkt att stanna en längre tid och jobba där nere eller bara semestra i 1-2 veckor?

Jag åkte till Australien med Work and Travel, det kosta 4000:-. De erbjuder två jobb, simkort till mobilen, övernattning på hostel i två nätter, och hjälp med massor annat typ som skatter, aktiviteter osv.

Angående ormar och spindlar och skit så är det hjärntvätt. Det är inte så vanligt som folk tror. Jag såg inte en enda orm den tiden jag var där [y]
Dock rekommenderar jag att du inte använder vanliga skor, skaffa flipflops eller något liknande, och kolla under toalettsitsen innan du sätter dig. (Jag blev lite paranoid. [n])