Aviseringar
Rensa alla

nybliven skådespelare (hoppas jag)


Ämnesstartare

Hejsan alla människor där ute!

Oj, nu lät jag jätte gammal men aa, jag e 14 år. Jag har bara ett yrke jag skulle vilja jobba med i framtiden och nu. Jag vill bli skådespelare. Men grejen är att jag vet nt riktigt vem/vad man ska kontakta, vet ni? det ksk sitter ngn skådespelare där. Om ni vet svara gärna! e ny här så vet nt om man kan chatta men de löser sig, annars e d bara att adda snap elr ngt, ha de bäst! bye!!


   
Citera

Finns det ingen skådespelarutbildning? Du kanske kan söka roller som dom annonserar ut? Söka statistroller? 

Det känns ju som att allt detta finns i Stockholm. Du kanske ska kolla upp om det finns någon film på gång och gå och provspela på den. Teater överlag måste ju bidra med en väg in kanske?


   
SvaraCitera

är du bra på att skådespela?


   
SvaraCitera

Jag är 18 år och har hållit på med skådespeleri och teater i hela mitt liv, mest kanske för att båda mina föräldrar jobbar inom film- och tv-branschen, men även för att jag tycker det är sjukt kul. När jag var 17 så gjorde jag mitt första "riktiga" skådespelarjobb (dvs ett jobb jag tjänade pengar på). Det är en svår bransch att ta sig in i. Jag skulle föreslå att du går någon utbildning med inriktning teater eller skådespeleri. När du börjar i gymnasiet så finns det säkert någon sådan linje du kan välja. 

Tyvärr så är konkurrensen hård och det är inte direkt ett yrke man blir rik på ( i så fall måste man nog ha väldigt tur), men om det verkligen är något du vill jobba med så borde du först och främst kanske satsa på att gå med i någon teaterförening. Sluta aldrig att utbilda dig, man lär sig sjukt mycket av att skådespelare tillsammans med andra personer. Castings är också ett bra sätt att få folk inom branschen att få upp ögonen för dig, kolla upp ifall det finns öppna auditions i området du bor i. Du får dock inte bli besviken när du varit på ett par castings och ännu inte fått någon roll, oftast måste man gå på väldigt många castings innan man får sin första roll, och man får nog räkna med att göra många små skitjobb innan man kan ta sig uppåt. Ge inte upp, jag tror ändå på att om man vill så kan man. Jag ska ju också jobba som skådespelare i framtiden, men jag är dock väldigt mån om att jag har mycket kvar att lära. 


   
SvaraCitera