Forumet - Nyheter som underhållning?

Nyheter som underhållning?

534 0 7

Knappast någon har påverkat media så mycket i modern tid som Rupert Murdoch. Enligt Murdoch är nyheter bara en form av underhållning vid sidan av andra former av underhållning. Hela iden om att det skulle ha några ädlare syften tror han inte på. Han har bland annat ofta program med debatter som hålls mellan skådespelare som övat in den i förväg med en massa vassa och nedgörande repliker. Det är nog ingen tvekan om att media i övrigt påverkats en hel del i riktningen från traditionella nyheter mot underhållningsnyheter. Vill ni läsa eller höra nyheter vars innehåll och utformning präglas av att de ska vara bra underhållning?

Spana också in:

Läser endast nyheter för att hålla mig uppdaterad om världsläget, skvaller kan de mindre begåvade få ägna sig åt.

Däremot tror jag det att de flesta människorna drar sig till artiklar med humoristiska inslag för att de är mer lättsmälta. Det är roligare att läsa om ett nyfiket djur som tagit sig lite för nära civilisationen än om svältande barn i afrika, eller terrorattentat i mellanöstern.

Det är lite samma sak med skvaller också. Sitter man och läser kan blicken lätt fastna på en typ som arnold schwarzenegger (öh, de e ju han i terminator jue!) oavsett vilket sammanhang han är med i.

Finner att folk överlag är dåligt insatta i många saker. Okapabla till att göra egna analyser och dra slutsatser. Synd att det är pengar som ska styra.