Forumet - Nykterist?

Nykterist?

2937 0 21

Jag är lite nyfiken på hur många som är nykterister här. Jag är det personligen, mest för att jag inte ser vad som är så lockande med att bli full, man mår ju ändå bara ganska dåligt, och dyrt är det.

Så, är du nykterist? Känner du en nykterist? Vill du skrika på mig för att jag är en nykterist?
Då är detta tråden för dig.

Kommentarer (3)

  1. Jag är nykterist, faaaast har iofs inte åldern inne för att dricka. Men jag dricker inte.

  2. Jag tar 100% avstånd från allt vad alkohol heter. Helt sjukt att de som inte dricker, blir nedröstade. Skulle egentligen vara tvärtom. Borde vara.

  3. Var nykterist, men har nu ett ganska bra förhållande till alkohol. Dricker måttligt och lagom mycket. Det du pratar om att man mår dåligt är om man dricker för mycket. 

    Lagom = Strax förbi salongsberusning, sen blir det ändå inte roligare om man blir mer full än så. 

Senast ändrad 28 Aug 2013, 11:38 av André Vifot Haas
Tråden har 21 svar. Sortera efter:

Nykterister är ALLTID tråkiga, så länge anledningen inte är medicinskt. Jag menar inte att detta per definition är sant, men har inte träffat någon rolig nykterist än, de har ofta en jobbig new-wave-religiös personlighet eller bara allmänt skittråkig sådan.

Känner många (nåja, ett par stycken iaf) som är nykterister. Kul för dessa tänker jag. Alltid bra att ta avstånd från onyttigheter. Så nej, skriker inte på dig!

Själv är jag inte i närheten av nykterist. Ser ingen anledning till att bli det heller.

Spana också in:

Är inget fel på att vara nykterist, troligen kommer du om du håller kvar det leva säkerligen 5 år längre än de flesta andra, men man skall inte säga att alkohol är dåligt innan man bildat sig en uppfattning om varför folk driker och även om "rätt" personer driker.

Jag är exempelvis en person som inte dricker för att bli full, då jag heller inte ser någon vinning med att dricka tills man krälar på alla fyra och vill hem till mamma, men jag tycker att en bra öl efter jobbet kan vara helt rätt faktiskt då det passar bra till maten.

Dock har jag varit med om folk som utan tvekan inte skall dricka alls, de klarar inte av alkohol och/eller vet inte när de skall sluta. Detta göra att man får en liknande upfattning om att alkohol är rentav "farligt" (vilket det förvisso är men det kan vänta till en annan gång) och att det bara är en dålig sak.

Har även personlig erfarenhet där folk har sagt att det är bara för alkoholen som man dricker. Jag tycker alkoholen har en del i själva skapandet av ölen, då mörkare öl sorter kräver att alkoholhalten är högre än vanliga öl. Dock drack jag med högre alkoholhalt avsevärt mindre än de jag var med då de drack både billigt och snabbt och därmed mådde sämre än mig.

Men är alkohol en dålig sak för det. Svaret är enkelt: Om rätt person och åsikt läggs på alkoholen är det inget dåligt alls, medans med fel person är det det värsta som kan ha hänt den personen.

Folk har som sagt förutfattade meningar om vad som är och inte är bra. Min uppfattning är dock att så länge man vet vad som kan hända och ser till att inget illa händer tycker jag alkohol inte är något dåligt. Detta är dock mina personliga åsikter och styrks inte av något mer än personlig erfarenhet.

Dock att alkohol är dyrt vet jag inte om jag kan hålla med om. Kostar säkerligen lika mycket som en hel del vardags saker som man kan inhandla var man än går. Man gör som egen människa prioriteringar om vad man vill göra för något med det man köper sen kan det vara dyrt med alkohol, men mat är likväl dyrt det med.

Om något verkar oklart eller om ni tycker att jag har fel, skriv mer än gärna tillbaka.

Realm

hej, det är jag det. nä sådana vill man inte ha att göra med. orkar inte skrika så länge du inte försöker överföra dina värderingar på mig.