Forumet - Nystart

Nystart

1736 0 31
Nu är det nytt år och detta är ett nyårslöfte jag tycker alla på um borde ha:Titta bara tillbaka för att lära dig av dina fel, och fokusera på att titta in i en godare framtid.

De senaste dagarna har jag funderat på om jag vill vara kvar här på den här sidan eller om jag ska dra, för jag trivs inte riktigt här längre. Jag tycker man förlöjligar varandra och hånar. Varför? Jag förstår inte...

Jag vet inte än om jag vill vara kvar, det beror sig lite på den här tråden. Nyss hade jag bestämt mig för att bara inte komma hit på ett litet tag, men när jag kommer tillbaka finns kanske samma negativa mentalitet kvar här.

Så kan vi inte istället hjälpas åt att skapa ett bra klimat här? Man får diskutera och argumentera emot varandra och att bråka lite det är ok, men att håna, förlöjliga och baktala folk, eller hålla på med personangrepp, det är så onödigt. Håller ni inte med om att det måste bort?

Jag frågade André och han säger att det kommer bli bättre i framtiden när den nya sidan kommer. Jag hoppas det, men titta gärna på videon redan nu, i alla fall en liten stund, och tänk efter.
Paseo:

Så kan vi inte istället hjälpas åt att skapa ett bra klimat här?


Agree! Hån och sådant hör inte hemma i allvarliga trådar åtminstone!

Att det kan bli lite på gränsen om det är något som inte är personligt, eller nivån triggas upp i diskussionen, det är väl en sak. Men när man uttryckligen mår dåligt över något så är det ju rätt töntigt att vara elak när det är stöd som behövs. Empatiiii!

Sunt förnuft och sådant kommer man långt med!
Tobbish:

Men när man uttryckligen mår dåligt över något så är det ju rätt töntigt att vara elak när det är stöd som behövs.


Ja, det är detta. Precis det jag menar [smile] Bra att du förstår. Iofs tillhör inte du dom som har det beteendet, men då kanske fler förstår i alla fall. Jag brukar va oerhört dålig på att förklara saker o spec att ge konkreta exempel pga oerhört dåligt närminne.

Spana också in:

Mitt nyårslöfte ligger ändå i att hjälpa fru Isaksson på våning 3 med lite mer vardagssysslor som att bära ut soporna förslagsvis..

Tant är nämligen rullstolsbunden & förlamad från midjan och ner sedan något år tillbaks då hon flög ned för trappan i huset med huvudet före.. [sad]

Inte nog med det, det hela är mitt fel man säga.. Det var nämligen såhär, att jag hade sjukt bråttom in i min lägenhet då tant helt plötsligt utan förvarning mitt framför ögonen på mig kom ut från hissen, vi slog in i varann ganska hårt och hon flög rakt ner åt sidan.. [cry]

Att jag knappt känner någon skuld efter detta är helt obegripligt, jag är ansvarig för något som kunde ha slutat med en död tant liksom..

I varje fall känner jag mig tvungen att ge henne något för att bibehålla den goda kontakten med resten utav tanterna i huset.
Videon i sig fick mig att kräkas lite i min mun men jag förstår poängen helt! (Förlåt för ärligheten, men jag jobbar så)

Ungdomar.se är inte en plats där folk ska samlas för att vara elaka, klanka ned på varandra, mobbas osv. Det ska vara ett forum där vi kan diskutera, finna vänner osv... Självklart kommer folk vara oense och jag kan själv erkänna att jag bråkat ordentligt med folk på ungdomar.se (dock med rätta anledningar) och även kallat folk vid namn.

Men det handlar om de människor som helt oprovocerat söker bråk på ungdomar.se, en del människor söker sig hit för att få en fristad från en verklighet som inte är så ljus. Att gå på dem kan lämna förödande konsekvenser.

Vi som skriver i denna tråd ser jag, är bland dem som varit med ett tag, sett utvecklingen och ser vart um är på väg. Jag hoppas att folk lyssnar. Jag hoppas även att moderatorerna förstår att de kan hjälpa till att hålla koll på de ungdomar som betér sig illa eller kränkande på vår hemsida. Det gjorde jag när jag var moderator, och det är inte så himla svårt.

Jag vill inte vara på ungdomar.se om det blir en lekstuga, så är det bara, jag vill inte vara på ungdomar.se om det tappar sitt spår och blir något annat än det som varit mina tonår och mina vuxna år, det som jag älskar. För jag älskar ungdomar.se, och jag hoppas att dagens tonåringar kommer att lära sig älska den här platsen med.

Sköt om er, sköt om varandra och sköt om ungdomar.se, vi gör alla vår del.
passaro:

Orka ta bort mitt inlägg, jag var seriös. Trams, som sagt.


Ja jag vet att du var seriös det var därför det togs bort. Jag har rätt i det jag skriver o att du tycker det är trams det är ok, men det hjälper inte för när den nya sidan kommer försvinner beteendet. Jag förstår att du trivs som det är nu.
Paseo:

Jag har rätt i det jag skriver o att du tycker det är trams det är ok, men det hjälper inte för när den nya sidan kommer försvinner beteendet. Jag förstår att du trivs som det är nu.


Vilket beteende är det som skall, huxflux, försvinna för att de gör om sidan lite?

Det du beskriver är rätt överdrivet och tramsigt. Dessutom har vi haft lite av en sådan här ton sedan bra länge tillbaka och det är lite av charmen med UM. Vill man sitta och mysa, samtidigt som man sjunger kumbaya så finns andra ställen; dra ut till skogen och leka scout, eller något.

Vad är syftet med att anmäla inlägg som hör till ämnet i fråga, förövrigt? Är det detta "nya" UM ska handla om; att man inte får säga emot, för då stör man ordningen eller annat som nämns i huvudinlägget - och då kan det lika gärna anmälas och tas bort, eller? [zzz]

Paseo:

Jag har rätt i det jag skriver


[rolleyes]