Forumet - Nytt varningssystem på sajten

Nytt varningssystem på sajten

3457 0 77
För att göra göra Ungdomar.se till en ännu bättre och trivsammare sajt har vi idag infört ett nytt varningssystem. Det är baserat på ett poängsystem på en skala från 0 till 5 där 0 är ett mindre regelbrott och 5 är ett extremt eller grovt regelbrott. Olika regelbrott kommer att ges ungefärliga poäng, t.ex. grovt personangrepp kan variera från 4 till 5 poäng beroende på hur grovt det är. Detta kommer också att innebära att det blir lättare för moderatorer att varna för flera saker på samma gång, om du t.ex. spammat och begått mildare personangrepp i en tråd kan du t.ex. få 1+2 poäng = 3 totalt.

Uppnår man 10 poäng kommer man bli låst från UM ett visst antal dagar beroende lite på vad för olika regelbrott man begått, vid 15 kommer man bli låst en längre tid och vid 20 poäng kommer vi banna din användare permanent. Ni ser hur många varningspoäng ni har i den lilla informationsrutan längst ner till vänster på Min Sida samt på sidan som visar era eventuella varningar.

Nytt är också att varningar äldre än 6 månader kommer tas bort manuellt. Dessa kommer tas bort när moderatorerna ser dom, alternativt kan ni kontakta en admin eller en moderator för att få dom borttagna.

Det kommer alltså att bli lättare att få varningar från och med nu men dom kommer heller inte alltid vara lika allvarliga.

Observera att varningar som är äldre en 1 månad från och med idag (8 maj) kommer tas bort och alla varningar som är yngre än en månad fram till dagens datum kommer automatiskt bli värda 2 poäng oavsett.

Observera också att detta just nu är en testperiod, vissa saker i systemet kan komma att ändras men i sin helhet är det så här det kommer att se ut.

Om ni har ytterliggare frågor kring detta kan ni skriva i tråden, alternativt skicka ett PM.

Denna ändring är ett av flera projekt vi har på gång just nu för att utveckla Ungdomar.se till att bli en ännu bättre sajt.

Spana också in: