Forumet - Nyttig idiot

Nyttig idiot

1924 0 95
"nyttig idiot"

- en person som sväljer propaganda och aktivt arbetar i "maktens" intressen omedveten om den egentliga agendan, och när agendan blir uppenbar är dessa nyttiga idioter de absolut första att rensas ut (för de är inte manipulativa as och kommer alltså sätta käppar i hjulet när de inser att de har svalt lögner och arbetat åt ondskan)

en intervju med en avhoppare från KBG


titta från 01:07:25, inte ens 15 minuter. tyvärr så passar hans förklaringsmodell in perfekt i verkligheten

Spana också in:

som sagt, vi blir matade med att man kan tycka och tro vad man vill och att jorden i princip är färdig med krig om resurser, att vi nu kan fokusera på att försöka skapa en utopi där det viktigaste är att man utåt kan påstå sig vilja väl..

intervjun är från 1980 nångång så det här har gått mycket längre än så sen dess, och sverige är absolut värst drabbat i hela världen.. det var ju på riktigt tal om att avskaffa försvaret och nu fick vi en rejäl chock när vi slogs av den overkliga tanken att alla andra länder kanske inte kommer leka snällt
Ja det är förvisso sant, det är lättare än man tror att bli hjärntvättad. Att Sveriges regering är efterbliven är ju inget nytt dock, tror inte någon i hela landet håller med dem om någonting.
Att man inte kan komma till sensible conclusions, jag vet inte, tänker då inte ta honom på orden mer än någon annan. Folk behöver vara medvetna och kunna tänka kritiskt, vilket vissa dock har väldigt svårt för. Att vi inte lever i fredstid är ju rätt uppenbart.
den här tråden eskalerade snabbt från "se det här" till "ni tänker alla helt fel och ser inte vad som pågår" det är inte ett bra drag att dras med, det får folk att lyssna ännu mindre och funkar inte ens som provokation.

Och nä, jag orkar inte se videon, är redan medveten om hur falsk makten är

Tickstart: Ja det är förvisso sant, det är lättare än man tror att bli hjärntvättad. Att Sveriges regering är efterbliven är ju inget nytt dock, tror inte någon i hela landet håller med dem om någonting.
Att man inte kan komma till sensible conclusions, jag vet inte, tänker då inte ta honom på orden mer än någon annan. Folk behöver vara medvetna och kunna tänka kritiskt, vilket vissa dock har väldigt svårt för. Att vi inte lever i fredstid är ju rätt uppenbart.
alltså vi matar ju våra barn med godtyckliga idéer som vi bestämt är sanna för att vi vill att de ska vara det, ett ganska förståeligt tillvägagångssätt om det inte vore för att man missar att barnen kommer behöva döda för att leva.

"alla har rätt till sin åsikt" 
"allt är subjektivt"

haha

vår media är mer intresserad av att lära folket tycka rätt än att förmedla faktiska händelser och förhållanden i världen och sverige, målen helgar medlen intalar sig de nyttiga idioterna medan vissa faktiskt är medvetna kring vad de gör

så vi har ett skolsystem och en media som ägnar sig åt att förvrida verkligheten, där orwilleianskt nyspråk implementeras där ett visst begrepp hotar "the greater good" (har börjat lite med t.ex. "papperslös" istället för illegal och "rom" istället för zigenare  (om du är intresserad av medias inverkan så handlar det om det 40:00 ungefär)

Jungman: den här tråden eskalerade snabbt från "se det här" till "ni tänker alla helt fel och ser inte vad som pågår" det är inte ett bra drag att dras med, det får folk att lyssna ännu mindre och funkar inte ens som provokation.
nja, jag förstår vad du menar och jag höll med först men vid lite närmare eftertanke så gör själva ämnet att det inte spelar någon roll hur jag uttrycker mig, klarar inte någon av att se "sanningen" så gör den inte det hur jag än uttalar mig.. jag tror inte att någon som är så intellektuellt ohederlig(keff?) att den inte kan se sanning pga att jag uttrycker mig "arrogant" hade förstått någonting ändå, vadan detta avhandlas i videon

och sen är det ju också så att de flesta inte ser vad som pågår, det har jag kommit fram til iafl, då måste jag väl få uttrycka det,