Forumet - Obama förbjuder europeiskt stål och järn

Obama förbjuder europeiskt stål och järn

273 0 54

Spana också in:

Obama kommer anses vara sämre än Bush så fort hypen kring hans slagord "change" och mörka hudfärg lagt sig. Bush gjorde ett relativt bra jobb. Folk kommer snart inse att världen inte blir bättre för att man byter ut vita medelålders män mot kvinnor eller svarta medelålders män. Ungefär som folk börjat inse att Sverige inte blir mer jämställt för att man tvingar pojkar på dagis att leka med dockor osv. De som inte kan läsa artikeln kan översätta den med hjälp av Google.
iddqd:

Några kommentarer? Själv tycker jag att Obama mycket väl kan bli sämre än Bush.


Att Obama är ganska kass president internationellt är inte så konstigt, då han gått till val på att styra upp landet. problemet är att de troligtivis behöver en kortare protektionism för att styra upp sina inhemska tillverkare. Det är antingen det eller att låta dem gå under och modernisera tillverkningsklimatet i USA, vilket nog egentligen vore bättre för USA på lång sikt. Dock tror jag att Europa kan må bra av att kapa ekonomiska band mot USA. Då kan vi göra struktuella förändringar att bli beroende av andra länder och diversifiera oss.

Kort sagt, självklart är det idiotiskt för USA på lång sikt, men det kan gagna Europa på lång sikt också, då vi diversifierar våra handelsavtal.
McLuver:

Det är ju för att man ska köpa amerikansk så deras ekonomi stabiliseras, något han lovat att göra.


Du tycker inte att det är ett problem att landet blir jävligt protektionistiskt?

Blade Runner:

Obama kommer anses vara sämre än Bush så fort hypen kring hans slagord "change" och mörka hudfärg lagt sig.


Sant.

Blade Runner:

Bush gjorde ett relativt bra jobb.


Ja, relativt. Nog för att han var en jävligt dålig president, men Obama är värre.
iddqd:

Ja, relativt. Nog för att han var en jävligt dålig president


Han var inte sämst. Det håller jag som relativt bra [smile]

McLuver:

Ja, han startade ett meningslöst krig baserat på lögner och förstörde ekonomin samt vara allmänt korkad hela tiden.


Ökad demokrati i mellanöstern var verkligen meningslöst. Bush lyckades förhindra nya angrepp mot nationen efter det som skedde 2001. Det är en bragd värd att nämna. Jag tror också Bushs offensiva handlingar mot bland annat Irak bidragit till att hans tid vid makten varit den fredligaste tiden på jorden sedan slutet på 60-talet.

McLuver:

Bush var fail, Obama kommer bli mycket bättre.


Du är naiv och allt du vet kommer säkerligen från Aftonbladet [smile]
rbb:

som är typiskt unga människor) lever i det blå och tror att dom kan förändra världen och folks instinkter.


Unga människor har liten livserfarenhet och tror att de (plus deras kompisar) står för en viktig förändring av samhället, som måste ske nu på en gång. Det finns ingen tid till att låta saker och ting mogna. Plus att förändringen måste bli radikal (ungsocialister). Det är tur att det även fortsättningsvis blir gamla sega gubbar som håller i samhällets roder, annars skulle allt bli pannkaka [smile]
rbb:

Blade Runner tillhör en av de vettigare personerna på detta forum


Att han ogillar socialismen talar klart i hans fördel att vara vettig. [love]
Tycker att Blade borde satsa på en karriär som samhällslärare.

Som jag skrev i en annan tråd nyss tror jag att det ofta handlar om en övertro till förändring och oftast handlar om vänstern. Dom är missnöjda över hur samhället ser ut men är inte själva klara över hur dom skulle vilja att det var. Därför förespråkar man konstant förändring när inget någonsin blir som man nu inte ens vet hur man vill att det ska vara.
Lite missvisande rubrik ere inte?
De handlar om att amerikanska företag som vill ha pengar från stödpacketet måste använda amerikanskt stål, för att stimulera den amerikanska marknaden.

De privata företagen som inte tigger pengar från staten får köpa varifrån dem vill.

Att staten ställer krav på företag som de kommer stödja med miljarder är inte konstigt. De flesta affärer och de flesta bidrag har villkor, varför skulle staten vara blind och ge villkorsfritt helt plötsligt?