Forumet - obducent eller begravningsentreprenör?

obducent eller begravningsentreprenör?

3092 1 35
hade en diskussion med en vän och jag kastade ur mig att jag aldrig skulle vilja/kunna jobba på begravningsbyrå då det måste vara kefft att hjälpa folk med saker, dra nytta av dödas anhöriga för att tjäna pengar och handskas med eventuell sorg

vi pratade om döda människor och jag tkte att obducent verkar vara ett mkt mer spännande yrke, du handskas och undersöker en kropp, dödsorsaker, innanmäte och har stor kunskap om biologi och hur saker ska se ut (kort förklarat??..)

hennes slutsats var att jag var okänslig och sjuk i huvudet

vill veta hur ni resonerar, vilket yrke skulle ni helst ha? 

vilka fördelar och nackdelar ser ni med de olika yrkena?

Spana också in:

begravningsbranschen är enbart religiös, men obducent är inte heller nån höjdare. försvisso undersöker man kroppar medicinskt, men mest för att vi har en irrationell vördnad för de döda.

tanken att ett yrke skulle kunna vara "spännande" eller "kul" föresvävar mig inte.
jag tycker att det hade kunnat vara väldigt fint att vara begravningsentreprenör; man erbjuder en tjänst som hjälper människor att skapa en minnesplats och säga farväl till en älskad och nära person; man hjälper folk genom en svår tid, genom att ta på sig att hantera praktiska detaljer för den bortgångnes viloplats. ens arbete går ut på att skapa en så fin ceremoni och begravningsarrangemang som möjligt. i mina ögon är det ett både hederligt och respektfullt arbete. det måste vara svårt att hela tiden möta den sorg som det innebär att hantera den mänskliga slutdestinationen med alla konsekvenser det implicerar, men det är bra att det finns.