Forumet - Obligatorisk gymnasieutbildning?

Obligatorisk gymnasieutbildning?

4501 2 45

Stefan Löfven (S) har föreslagit att det ska bli obligatorisk gymnasieskola framöver. I 50år har den svenska skolan varit obligatorisk i 9 år men nu vill alltså Socialdemokraterna ändra på detta för att bli bot med arbetslösheten. Tycker dock att det är konstigt eftersom det står i samma artikel att 99% av Sveriges ungdomar går vidare till gymnasiet i nuläget.

What do you guys think? Tumme uppTumme ned

Spana också in:


Sandra22: Stefan Löfven (S) har föreslagit att det ska bli obligatorisk gymnasieskola framöver. I 50år har den svenska skolan varit obligatorisk i 9 år men nu vill alltså Socialdemokraterna ändra på detta för att bli bot med arbetslösheten. Tycker dock att det är konstigt eftersom det står i samma artikel att 99% av Sveriges ungdomar går vidare till gymnasiet i nuläget.

What do you guys think? Tumme uppTumme ned

Sossarna har INGENTING att komma med, INGA förslag om någonting. Så då kommer de instället med sån här bullshit med obligatoriskt gymnasium som om det skulle hjälpa någon.

Draug: idiotiskt att tvinga folk till att utbilda sig, alla är inte gjorda för att läsa vidare hur mkt politikerna än vill mota fram det.

fast utan utbildning får man ju inga jobb i dagens samhälle så det är ju för ens egen skull. det borde dock införas mycket fler praktikperioder och lärlingsplatser.

isola: fast utan utbildning får man ju inga jobb i dagens samhälle så det är ju för ens egen skull. det borde dock införas mycket fler praktikperioder och lärlingsplatser.
det är ju det som är problemet,  Samhället som har styrt upp det så och kräver mer än vad bra många människor klarar av. Ja där kan jag hålla med om att det är mer rätta vägen att gå för att få in mer människor i jobb, via att gå lärling och liknande, en mer praktisk inriktning för dom som inte är lika akademiskt lagda.