Forumet - Obotlig saknad? Kärlek är ett sat-tyg!

Obotlig saknad? Kärlek är ett sat-tyg!

198 0 13
Jag mötte mitt ex när jag var 18 och hon var nybliven 17åring.

Vi var unga, glada och sjukt förälskade. Det gick mer än 2 år, och vi var fortfarande ihop, lika lyckliga som någonsin. Visst hade vi haft våra sämre perioder, och ibland nästan skiljts åt, men alltid hittat tillbaka till varandra i sista sekund och aldrig tvekat på att det skulle vara vi för alltid.

Är väl ganska kliché-artat, men som i de flesta seriösa förhållanden överöste vi varandra med kärlek och löften om evig sådan. Jag skrev poesi till henne, ordnade fina och unika överraskningar, firade hennes födelsedagar när knappt hennes egen familj gjorde det, osv, och hon skrev en bok om sin kärlek till mig, gav mig små presenter och dylikt jämt!

Dock hade vi båda två den jobbiga egenskapen svartsjuka. Hon kunde bli fly förbannad och rent ut sagt hota tjejer till livet om de gav snälla kommentarer om mitt utseende på internet, och jag kunde vara jätteorolig och gnällig såfort hon skulle umgås med killkompisar, och ibland tillochmed (vilket jag ångrar bittert och inser är FEL) kommentera hennes klädval, om jag tyckte det var för vågat och så.

Till slut fick hon tydligen nog, och dumpade mig i april i år, efter lite mer än 2 år ihop. Kom som en grov chock för mig, då vi varit väldigt glada i varandra och typ nyförälskade hela våren, men tydligen hade bägaren runnit över för henne när det gällde min svartsjuka, efter ett par gräl vi hade om det den sista veckan ihop.

En vecka efter detta ungefär (notera, en VECKA) började hon träffa en ny kille. Jag fick lite suspekt info av hennes tjejkompis, som även var min kompis, men allt dementerades av mitt ex, och de var bara vänner enligt henne. Efter 2-3 veckor ungefär så bodde dem ihop, och var tillsammans.

Jag blev såklart förtvivlad, och visste inte vad jag skulle ta mig till. Försökte umgås så mycket jag kunde med vänner, och tillochmed småflörta med en tjej, så jag skulle gå vidare på rätt sätt.

Men inte fick jag det. Vi träffades 2 gånger under sommaren för att utbyta lite saker, båda gångerna kysste hon mig och var allmänt dragen mot mig. fast ändå med tydligt motstånd, en inre kamp. Minst 2 gånger per månad ungefär i snart ett halvår har hon skrivit sms eller e-post till mig där hon förklarat hur hon älskar och saknar mig, eller undrat om det kanske kan bli vi igen osv. Allt detta trots att hon har ny kille.

Eftersom jag varit fruktansvärt kär i henne och till desperationens rand velat ha tillbaka henne under denna period, har jag såklart nappat direkt och börjat skriva till henne, varpå jag har blivit dissad till slut varje gång.

Nu de senaste tre veckorna verkar det som att hon börjar få slut på alla sina gamla känslor för mig, och känna full lojalitet till sin nya kille, för det har mest varit jag som skrivit och hon som svarat ointresserat eller irriterat tillbaka.

Fick även ett tele-samtal av hennes kille ikväll där han bad mig sluta höra av mig till henne, för att det stör honom och gör henne sur/upprörd. När jag försökte förklara för honom att jag förstår honom, men att det till större delen är hennes beteende under de senaste månaderna som gjort det så svårt för mig att gå vidare, så blev han förvånad och trodde inte på mig om mina påståenden, att hon faktiskt har skrivit kärleksförklaringar och dylikt.

När jag sedan gav honom ett konkret exempel i SMS så bortfärdade han det och sa att det minsann knappt var nånting alls.

Anyway... mitt problem är väl helt enkelt; hur i helvete ska jag glömma henne och gå vidare?
Typ 50% av alla filmer jag ser påminner mig om henne, en väldigt massa musik påminner om henne, en väldig massa aktiviteter och sånt påminner om henne, och får mig att vilja skriva och se om jag får någon positiv respons.

Är det jag som är en idiot som inte låtit henne vara, eller har hon behandlat mig sjukt illa som dels skaffade en ny kille direkt efter allt vi gått igenom, och sedan har hållt på att leka med mina känslor och fiska efter mig i flera månader?

Sorry att det blev såpass lång text, hoppas någon orkar svara och ge mig råd. Börjar känna mig desperat och hopplös. Vill bara kunna glömma henne och leva mitt liv.
fanfanfan:

Anyway... mitt problem är väl helt enkelt; hur i helvete ska jag glömma henne och gå vidare?


fanfanfan:

Är det jag som är en idiot som inte låtit henne vara, eller har hon behandlat mig sjukt illa som dels skaffade en ny kille direkt efter allt vi gått igenom, och sedan har hållt på att leka med mina känslor och fiska efter mig i flera månader?


Usch, lider verkligen med dig. Jag själv har sjukt svårt att gå vidare, hade väldiga svårigheter med att läka såren efter mitt avslutade 2årsförhållande. Nu i efterhand vet jag dock att det var det bästa som hade kunnat hända mig.

Du kan inte klandra dig själv för att du vill prata med henne, i den situationen du är brukar man inte annat än att längta tillbaka. Du är ingen idiot, du vill bara få tillbaka det du förlorade. Och uppenbarligen har hon också vissa svårigheter att glömma, vilket är rätt förståeligt.

Iaf, du måste försöka ge det tid och även försöka att minimera kontakten med henne. Gör ett avslut och undvik kontakt med henne därefter. Börja umgås mer med vännerna, festa, gör allt du möjligen kan för att hålla tankarna borta.

Självklart måste du också ge dig själv tid till att vara ledsen, men du får inte låta det gå ut över hela ditt liv (har själv gjort det bittra misstaget). Trots att det känns förjävligt just nu så finns det alltid en morgondag, du får försöka se det positiva i situationen och se tillbaka på allt du lärt dig istället för att älta gamla minnen. Du är åtminstone en erfarenhet rikare [smile]

Spana också in:

Jag lider verkligen med dig. Kärlek är verkligen inte lätt, men du får försöka ha i åtanke att man alltid lär sig något av sådana här erfarenheter och stärker dej som person. "What doesn't kill you makes you stronger" är verkligen sant i sådana här situationer.

Tyvärr gör det ju fruktansvärt ont, och det gör det länge, men det enda som faktiskt hjälper är tid.
Det bästa du kan göra är att inte hör av dig till henne, och även om hon sulle höra av sig till dig- svara inte.
Försök att inse att hon inte längre är en del av ditt liv, hon har gjort dig otroligt illa och du vet att du måste gå vidare även om det är jätte-svårt Tiden läker alla sår. Det kommer bli bra till slut, det lovar jag dig.

Se det som en lärdom, du växer bara av detta.
fanfanfan:

Minst 2 gånger per månad ungefär i snart ett halvår har hon skrivit sms eller e-post till mig där hon förklarat hur hon älskar och saknar mig, eller undrat om det kanske kan bli vi igen osv. Allt detta trots att hon har ny kille.

Eftersom jag varit fruktansvärt kär i henne och till desperationens rand velat ha tillbaka henne under denna period, har jag såklart nappat direkt och börjat skriva till henne, varpå jag har blivit dissad till slut varje gång.


Svinig jävel. Be till gud att någon behandlar henne likadant i framtiden så hon får veta vad hon själv gjorde mot någon annan.
fanfanfan:

En vecka efter detta ungefär (notera, en VECKA) började hon träffa en ny kille. Jag fick lite suspekt info av hennes tjejkompis, som även var min kompis, men allt dementerades av mitt ex, och de var bara vänner enligt henne. Efter 2-3 veckor ungefär så bodde dem ihop, och var tillsammans.


Låter skummt att hon skulle träffat en kille, och blivit ihop med honom på bara en VECKA. helt sjukt. :/
Kan det vara så att hon redan hade varit på g med den andra killen under tiden ni varit ihop, och typ varit otrogen? :(

fanfanfan:

eller har hon behandlat mig sjukt illa som dels skaffade en ny kille direkt efter allt vi gått igenom, och sedan har hållt på att leka med mina känslor och fiska efter mig i flera månader?


aa, det tycker jag. :(
tack för alla svaren.. sjukt uppskattat.. mjo det är väl det som gäller..

har försökt flera, flera gånger att sluta skriva, och ignorera när hon skriver, men till slut dyker något snällt och lockande meddelande upp från henne, som får mig intresserad..

nåväl.

jag tycker också det känns lite som att hon använde den nya killen som en bricka i början, för att slippa va ensam, slippa känna sig dålig, känna sig uppskattad, o kunna ta avstånd från mig lite enklare... men sedan lärde hon väl sig att älska honom på riktigt, it would seem..

sux to be me, men jag får väl försöka se det positiva i det hela.

skaffade även en liten tatuering nere vid ankeln typ en månad efter det tog slut, med datumet för dagen vi blev ihop, all those years ago..
dock inte som en hyllning till henne, utan som en påminnelse för mig själv i framtiden att inget varar för evigt, och ingen kan man lita på till 110%. jag gjorde henne till mitt liv, och ångrar det bittert =)
Jag har liknande erfarenhet även fast det inte var svartsjukan... Och gud vad glad jag är nu att det tog slut när jag vet vilket jävla svin hon är.

Mitt råd är:
SKIT I HENNE!

Du hör ju vilket jävla svin hon är som raggar på dig, kysser dig fast hon har pojkvän. Men det är så svårt att se sånt eftersom du gillar henne.

Det blir bättre om du vill det.

Se till så att hon slutar höra av sig. Svara inte på nåt så hon fattar att det är lönlöst.
fanfanfan:

mitt


jag tycker också det är ett jävla sätt av henne att skaffa ny kille så fort, vad du däremot kan kolla upp (om du inte vill glömma henne helt) är om hon hållt på med den där killen medan du och hon var tillsammans, för jag tycker det verkar lite skumt, visst min nuvarande flickvän hade haft ett förhållande inte så jättelångt innan hon blev tillsammans med mig men det var varken lika långt eller lika seriöst som ditt

lider med dig iaf och jag kan inte tänka mig hur piss allting skulle bli om jag hamnade i din situation, menmen nu ska jag sluta tänka på mig själv