Forumet - Odödliga karaktärrer

Odödliga karaktärrer

546 0 8

När folk i filmer som t.ex. Voldemort i harry potter och Loke i avangers kallar sig odödliga så ställer jag mig själv denna frågan och jag vet att många andra gör detsamma, varför kan man inte bara skära av huvudet eller sitcka en pildbåge genom ögat ? då borde de väll dö ? då är de inte odödliga

Kommentarer (2)

  1. Bildbågar kan nog döda även de odödliga ja.

Senast ändrad 20 Jul 2013, 15:21 av Miceparade
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

skillnad mellan biologisk odödlighet, absolut odödlighet, väldigt snabb regeneration osv. du har ju karaktärer som är biologiskt odödliga men fortfarande kan dö av naturliga anledningar, ex alver eller vampyrer, de kan du ju i regel bara döda, så fortsätter de vara döda. absolut odödlighet och retroaktiv odödlighet är när folk liksom inte kan dö överhuvudtaget, exempelvis med jack harkness från torchwood (retroaktiv i form av att han kan dö, men han återupplivas näst intill omedelbart efteråt), the nameless one från planescape torment har samma grej. absolut odödlighet är mer typ, gud.

sen finns det regenerativ odödlighet, tänk typ wolverine. de kan i regel dödas på ett eller annat sätt, men om det är så att de kan regenerera från en enda cell eller så är det svårt som satan, skulle du bara hugga huvudet av dem skulle det växa ut igen. i fallet wolverine så skulle väl halshuggning fylla syftet, dock.

sen, reinkarnerande odödlighet, där folk helt enkelt återföds när de dör, tror att clara oswald från doctor who kan vara ett exempel på det, voldemort är väl också någon knepig variant av det.

loke i avengers är liksom en gud, så, ja. hans fysiska kropp går förmodligen att döda, är inte så bekant med marveluniversumet, men förmodar att de även existerar på något högre plan. typ, hans kropp kanske går att döda, men hans själ finns fortfarande kvar i någon bemärkelse. så han är liksom inte död på riktigt ändå.

allt sammantaget, det finns många typer av odödlighet, och det går inte riktigt att bunta ihop alla karaktärer som har någon form av det under samma begrepp utan att göra skillnad mellan dem.

I Harry Potter-böckerna så förklaras det varför Lord  Voldemort inte skulle dö om man t.ex körde ett svärd i magen på honom. I Harry Potter skulle ett svärd bara skada kroppen och själen skulle inte ta skada men lämna jordelivet, typ. Nu var det så att Lord Voldemort delade sin själ i sju delar och kan inte dö först man förstört alla sju. Så när själbiten i Lord Voldemorts kropp försvann, den natten han försökte döda Harry, fanns Voldemorts själ kvar, uppdelade i sju andra föremål och medvetandet fick honom att endast existera, ett slags liv. 

Det är Harry Potter-förklaringen i alla fall. Hoppas det var begripligt.

Va? Odödlig betyder väl att man inte kan dö... Därför man inte kan döda dem? eller har jag missförstått något?!

Spana också in:

Har också funderar på det att om någon är odödlig så varför inte lemlästa personen i fråga?

Följer man logiken i filmen/spelet så borde personen inte dö men om han saknar armar och ben eller rent av hela kroppen så vad fan ska han göra med resten av sin odödlighet? :)