Forumet - OECD: Sverige har västvärldens sämsta välfärdssystem och närmar sig U-landsnivå

OECD: Sverige har västvärldens sämsta välfärdssystem och närmar sig U-landsnivå

765 0 5
Sjukförsäkringen:

http://da.se/2012/03/vi-har-vastvarl...ste-regelverk/

Citat:
Det är speciellt kostnaderna för sjukersättningen (tidigare förtidspension) som minskat. De strängare reglerna gör det svårare att få ersättning och att få ersättningen förlängd. – Vi har västvärldens hårdaste regelverk, säger Kjell Rautio.

http://www.utredarna.nu/kjellrautio/...fardsmodellen/

Citat:
Sverige har idag västvärldens hårdaste regler för sjukersättning (förtidspension). Bara Mexiko har idag ett lägre inflöde i ”förtidspension” bland OECD-länderna.

Akassan:

http://www.dn.se/ekonomi/sveriges-a-...umboplacering/

Citat:
Sverige har en av västvärldens sämsta a-kassor, enligt en studie av ersättningen i 26 OECD-länder.

Pensioner:

http://www.privataaffarer.se/pension...boplats-142352

Citat:
De svenska pensionerna är på väg att bli näst sämst i EU. Det visar en rapport som EU:s finansministrar ska diskutera i veckan och som tidningen Riksdag & Departement tagit del av.

Sjukvård:

https://www.gp.se/nyheter/sverige/1....tetid-i-europa

Citat:
Svenska patienter har längst väntetid i Europa. Svenskarna drabbas av den sämsta sjukvården i Norden och de längsta väntetiderna i Europa. Svensk sjukvård har tappat fem placeringar i ett europeiskt hälsoindex sedan förra året.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article10699566.ab

Citat:
Sverige sämst på vård. Anders Morin och Stefan Fölster: Mest köer, sämst för de fattiga – och dyrast. I en färsk OECD-studie bland 21 länder påstås att Sverige tillhör de länder med den minst jämlika fördelningen av sjukvården. Slutsatsen måste vara mycket överraskande för de flesta svenskar. Vår analys bekräftar dock OECD:s slutsats.
Folk med logik fattar att det är massinvandringens fel.

Vänsterns lösning är att forsätta ta in flyktingar och t.o.m ta in ännu mer än vi redan gjort och detta ska forsätta för evigt.

Varför kan inte andra länder ta emot flyktingarna? Och nej kära marxister, det är inte bara Europa som ska ta emot flyktingar. ALLA världsdelar ska ta emot flyktingar.

Spana också in:

Trots detta är vi ett av de länder i världen som lägger mest på välfärd. Problemet ligger som bekant inte i pengar utan snarare i ineffektivitet, stor byråkrati som slukar pengar och naturligtvis invandringen som kostar välfärdssamhället enormt mycket i både resurser och försämrad kvalité.