Forumet - Öka snabbt och mycket i vikt?..

Öka snabbt och mycket i vikt?..

1387 0 19
Nej, om du börjar äta normalt (runt 2000 kcal/dag om du inte rör på dig så mycket) så kommer du inte gå upp i vikt alls.

ddoitnnow:

Så det är ganska lugnt om jag skulle ligga på ca 1200/1400 kalorier om dagen?


Skulle du ligga på så litet kaloriintag så skulle du förmodligen gå ner i vikt, beroende på hur mycket du rör dig och vad du väger nu.

Spana också in:

ddoitnnow:

Okej, tackar för svaret. Så det är ganska lugnt om jag skulle ligga på ca 1200/1400 kalorier om dagen?


Lägg dig runt 2000 istället, om du inte rör på dig mycket. I så fall får du slänga i dig mer.

Själv brukar jag ligga en bit över 3000 och har inte lagt på mig ett hekto på ett par år.
iddqd:

Lägg dig runt 2000 istället, om du inte rör på dig mycket. I så fall får du slänga i dig mer.

Själv brukar jag ligga en bit över 3000 och har inte lagt på mig ett hekto på ett par år.


Okej. Blev lite lugnare nu, trodde först att jag skulle lägga på mig 15 kg på 2 veckor eller något sådant... [cute]
ddoitnnow:

Okej. Blev lite lugnare nu, trodde först att jag skulle lägga på mig 15 kg på 2 veckor eller något sådant... [cute]


Inte en chans. Rekommenderar faktiskt att du slänger i dig lite mer mat och drar och styrketränar. Anorektiker brukar tappa muskelmassa rätt ordentligt, och styrketräning är ju alltid bra.
ddoitnnow:

Okej, tackar för svaret. Så det är ganska lugnt om jag skulle ligga på ca 1200/1400 kalorier om dagen?


Kan väl egentligen bara upprepa vad som generellt redan sagts av andra. Många tänker på precis samma sätt som du, ofta som en slags undermedveten känsla av att utan kontroll (d.v.s att ligga på den säkra sidan) så är man bunden till ständig viktuppgång.
Lägger du dig kring 2000kcal efter lång svält så kan du gå upp ett-tre kilo på ganska kort tid. Vad som gäller då är dock att inte totalt freaka ur och återgå till svält utan att istället fortsätta. Det är ungefär så mycket rörlig vikt man har och den beror i princip bara på salt/vätske/blodvolym. Ett problem är ofta att man inte vågar lita på att det stannar där och ibland t.o.m sjunker tillbaka, utan man blir paranoid och intalar sig att det är ett tecken på att man inte alls kan äta som alla andra.
Gjorde själv ungefär det misstaget.
Det är dumt hur vissa skriver att man behåller sin vikt? Urlöjligt. Jag känner en person som har haft ätstörningar. Hon har slutat äta helt och hållet i någon vecka bara för att hon har tyckt att hon är för tjock. Hon har såklart blivit smalare. Men med en gång då hon började äta igen, la hon på sig. Det man äter läggs som fett i och med att man hela tiden förbränner fett, så behöver man mer fett att förbränna. När man då äter, så blir det att man lägger på sig... [n] Det har jag i alla fall fått höra av min kompis. Dessutom har doktorer som är specialister inom det området uttryckt sig likadant.

Du kan dock undgå att gå upp i vikt genom att träna emellanåt. Jag springer varje dag och äter mig mätt. Det funkar! [party]
Rambo:

Hon har slutat äta helt och hållet i någon vecka bara för att hon har tyckt att hon är för tjock. Hon har såklart blivit smalare. Men med en gång då hon började äta igen, la hon på sig.


Det är skillnad på att svälta sig en vecka och tappa allt man har i magsäcken, massa vätska och ställa in kroppen på svält och sedan börja äta normalt, och att som när man har ätstörningar av den typen ofta banta ner sig 10-15 kilo under normalvikten.

När jag var deprimerad tappade jag 28 kilo på 4 månader (var fet innan, lätt underviktig efter) och när jag började äta normalt gick jag upp ca 4-5 kilo.
Rambo:

Det är dumt hur vissa skriver att man behåller sin vikt? Urlöjligt.


Nej, det är inte dumt, det är en korrekt återgivning av hur människors kroppar fungerar. Att inte äta under en vecka ger ingen bestående viktnedgång, det gör att man förlorar mängder av vätska. Det är inte samma sak som att gå ner i vikt. Att du känner någon med ätstörningar har inte så mycket med saken att göra, i och med att mängder av folk som svarar på trådar i det här forumet antingen har ätstörningar eller känner folk som har det. I och med att du tydligen tror att man hela tiden lägger på sig och förbränner fett så har du kanske inte så pass stor koll på området att du borde svara alls.
En veckas svält mot ett helt eller flera år av ätstörning är inte ens jämförbart.
Jag tycker att du bör aktivera dig och i takt med att du med, största sannolikhet, kommer känna ett större sug efter mat så ökar du ditt intag succesivt [smile]

Du mår inte bra av att chocka din kropp med ett intag från 300 till 2500 kalorier om dagen, det leder tvärtom bara till ångest och ånger. Om man verkligen lider av ätstörningar så måste man inse att proccesen kommer ta tid!

I fråga om aktivitet så undvik helst jogging eller promenad. Dessa funkar visserligen bra för vissa men någon med ätstörning kan lätt överdriva både sträcka och tid. Styrketräning is the shieet säger jag! Och nej, bara för att man styrketränar blir man inte biffig [rolleyes] Finns flera bra program för slank kropp och sexigare former!

Jag tränar och äter själv efter ett program som fortfarande ska hålla mig både smal men viktigast frisk [y]
Good Luck och skriv gärna vidare och berätta hur det går för dig
BumfuzzledZeb:

Du mår inte bra av att chocka din kropp med ett intag från 300 till 2500 kalorier om dagen, det leder tvärtom bara till ångest och ånger. Om man verkligen lider av ätstörningar så måste man inse att proccesen kommer ta tid!


detta tror jag också på, det är ju inget man kommer tillbaka från på några veckor och dessutom måste du må bra psykiskt unde processen så trappa upp kaloriintaget så gott du kan men att chocka kroppen med kaloriintag över 2000 tror jag inte kommer få dig att må bra och det är väl ändå det viktigaste[smile]
Jag ökade successivt med 200-300 kcal per vecka till jag nått 1800 kcal och gick faktiskt ner i vikt först och när jag nådde 1800 kcal så slutade jag räkna kalorier. Då hade jag dock inte riktigt brutit med ätstörningen än men att sluta räkna var ett litet steg på vägen. När jag bestämde mig för att nu är det dags att gå upp i vikt på riktigt så åt jag ett överskott men tränade samtidigt och byggde en del muskler, efter att ha gått upp 3 kg så äter jag nu runt 1800-2000 per dag beroende på om jag tränat eller inte och vikten har inte rört sig uppåt alls och detta trots att jag vid ett flertal tillfällen faktiskt vågat unna mig någon bulle här och någon kaka där. Det är svårt att gå upp i vikt ska du veta, det går inte över en natt, vilket jag trodde från början. Från dag 1 till 2 kommer du gå upp 1 kg i VÄTSKA, inget annat, det handlar om att kroppen har mer att bearbeta än tidigare och för att näringsupptaget ska fungera osv så behöver den vätska för att göra detta. Jag la till och med på mig runt 3 kg vätska som jag sedan dock kissade ut efter en vecka. Det skrämde mig men jag fortsatte och det är det enda sättet att övertyga sig själv.

Och du, läs "Mattilåtet", den är en god hjälp på vägen.