Forumet - Ööööh varför gillar alla USA egentligen`?

Ööööh varför gillar alla USA egentligen`?

224 0 21
Asså det usama gjorde på World trade Center den 11 september gör ju USA varje dag mot resten av världen typ och har hålt på så i typ 70 år eller nåt.

Men trots de så ger man nobels fredpris till amerikaner och typ hyllar de amerikaner som dog i irak-kriget som hjältar, medans man ser USA's motståndare som terrorister och världens fiender.

Och när någon går med i Al Qaida är han värsta onda människan, men om någon går med i Amerikanske armén är han värsta hjälten. Trots att Amerikanska armén har mera oskyldiga på sin dödslista än både Hitler och Al Qaida tillsamans!

Varför är det så här egentligen? :S

Spana också in:

Pepparkaksgubbe:

Vad menar du?


Är ju massmedia om något som glorifierar USA.

Under 9/11 brydde sig högst troligen majoriteten av världens befolkning inte. USA hade fått smaka på sin egen medicin. Folk dör varje dag, av terrorister, av krig, och av attentat utförda regeringar emellan.
Dessa händelser är dock inte lika uppmärksammade i media som sånt som händer teknikens och massmedias centrum: USA.

USA har ett för stort inflytande på världen idag för världens bästa. Ta Israel t ex, det är det enda land i mellanöstern som är tillåtet att innehava kärnvapen för att de är allierade med USA, och att USA till största delen förser dem med vapen och dylikt. Detta har media inget intresse utav eftersom det är USA.

Darfurkonflikten är även det ett exempel på krig som inte blivit lika uppmärksammade pga den internationella ståndpunkten i centralafrika och Sudan; gällande media.

Jag kan nästan slå vad om att det är en hel del här som aldrig hört talats om kriget i darfur och att Irak är det ända kriget under 2000- talet...

Dold text: Har jag skrivit dåligt och osammanhängande ber jag om ursäkt men har lite brått, ska rösta så att inte SD får mer mandat i kyrkan ;)