Forumet - Öppet brev till Åtta

Öppet brev till Åtta

127 0 28
Åtta.
Knarko utsätter användarna för förtryck, han missbrukar sin makt, låser användare utan att följa regelsystemet samt bedriver censur.

Stödjer du knarkos beslut att utan giltiga skäl låsa användare som inte brutit mot några av forumets regler?


Högste överbefälhavare
Muppens befrielsearmé

Spana också in:

Åtta:

Jag tycker att det är hysteriskt roligt att samtliga inblandade är fullständigt felinformerade om allt. Betraktar situationen och skrattar mig harmynt.


Nej.
Vad är de felinformerade om?
Knarko låste en tråd och en användare utan skäl, utan vanringar, utan att följa forumets varningspoängsystem.
Sprid inte rykten. Du ljuger.
Budolicious:

Berätta detta allt då


Det är precis sånt här jag hade tänkt hålla mig utanför nu under min ledighet. [sad]

Framtidstron låstes i 24 timmar för att hon skrev en massa skit om Knarko. Har man åtminstone ett öga kunde man se att muppen-grejen skulle blåsas upp till den punkt då alla skulle spamma en massa skit om det i ett par dagar. Därför var en 24-timmars låsning ett försök att kväva skiten i sin vagga, så att säga. Detta var att föredra framför att börja dela ut en massa varningspoäng, i mitt tycke. Nu gick det tyvärr inte så, utan istället avreggade Framtidstron och UMs idiotarmé bestämde sig för att börja skrika om maktmissbruk o.s.v. därför att Knarko LÅST framtidstron helt utan varningspoäng (vilket är exakt det jag förespråkat vid tillfälligt spam eller liknande); dock helt utan att nämna att det var en 24-timmarslåsning. Inte en permanent sådan.
Åtta:

Framtidstron låstes i 24 timmar för att hon skrev en massa skit om Knarko.


Framtidstron skrev en tråd där det stod att knarko censurera henne.

Hon har inte smutskastat knarko eller bedrivit spam.

Kampen om muppen kommer ni aldrig kunna tysta
dett aär vad som sker när makten försöker censurera sina medborgare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Åtta:

Har man åtminstone ett öga kunde man se att muppen-grejen skulle blåsas upp till den punkt då alla skulle spamma en massa skit om det i ett par dagar.


Jag kan dessutom intyga att vår organisation föredrar att använda fredliga medel.
Åtta:

. Har man åtminstone ett öga kunde man se att muppen-grejen skulle blåsas upp till den punkt då alla skulle spamma en massa skit om det i ett par dagar. Därför var en 24-timmars låsning ett försök att kväva skiten i sin vagga, så att säga.


Men det är ju ett helt idiotiskt sätt att resonera. "Dom som gör fredlig revolution omöjlig gör våldsam oundviklig." som det var någon som sade. Hade det inte varit bättre att i tråden vi hade sätta sig och diskutera att eventuellt låta muppen komma tillbaka istället för att bara låsa och banna?
Ensamvargen:

Hade det inte varit bättre att i tråden vi hade sätta sig och diskutera att eventuellt låta muppen komma tillbaka istället för att bara låsa och banna?


Ingen har bannats (här förutsätter jag att en ban innebär en permanent låsning). Efter en informell varning fick framtidstron en 24-timmarsvarning. I trashcan ser jag åtminstone två spam-trådar skapade av henne inom en kort tidsperiod, samt 5-10 likartade trådar från diverse användare. Var en 24-timmars låsning nödvändig? Nja. Det vet jag inte, eftersom jag inte har någon direkt insyn i hur klimatet då såg ut (kändes det som att det skulle leda till mer spam, kändes det som att användaren behövde ta lite frisk luft och lugna ned sig ett slag, o.s.v.) men det känns extremt /care att gnälla över en låsning som är över inom en dag - så länge det inte sker stup i kvarten. Gjort är gjort. I bästa fall hade det kunnat stoppa en massa onödiga bråk och spam. I värsta fall har en användare fått vara i read only mode i 24 timmar.

För min del så får ni diskutera muppen om ni känner för det. Men gör det då i EN tråd, på ett respektfullt och sansat vis. Att skapa hundrafjorton trådar med ärligt talat väldigt otrevliga budskap (som i t.ex. Rödingajävels post ovan) riktat mot en specifik person är inte rätt sätt att få igenom en förändring. Skriv istället ett lugnt och sansat PM och förklara hur ni skulle vilja lösa situationen, skaka hand och bli sams. Konflikthantering på den här nivån känns oroväckande dagisartad.

Men som sagt, jag lämnar det upp till moderatorkåren att välja hur de ska hanskas med den här situationen. Jag har inte tid att agera medlare mer. Jag ångrar att jag lade mig i ö.h.t.
Åtta:

Efter en informell varning fick framtidstron en 24-timmarsvarning.


Nej, framtidstorn fick ingen tydlig varning, informell som formell.


Åtta:

I bästa fall hade det kunnat stoppa en massa onödiga bråk och spam.


Ni skapade det istället.

Åtta:

en gör det då i EN tråd, på ett respektfullt och sansat vis.


Vi gjorde det, men vi valde att göra revolution när knarko låste den.
Lås upp tråden, så slipper ni detta.
Jag tror att åtta är sming.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Även om Åtta påstår att han inte har samma åsikter som sming så är de av samma skrot och korn, därför anser jag att någon av kontona bör raderas då dubbelkonton inte är tillåtna. [no-no]