Forumet - Öppet brev till sjuksköterskan på blodcentralen

Öppet brev till sjuksköterskan på blodcentralen

783 0 17
Hej!

Vill bara säga att du är så himla trevlig. Det är sällan man träffar sjuksköterskor som faktiskt vill konversera, de flesta är mest bara trötta på sitt lågavlönade jobb (tänker för övrigt kämpa för att höja era löner när jag har en röst i den här just nu dystra världen). Men du har sedan dag ett varit så himla trevlig. Och att du kände igen mig, att du vågade tala om för mig att du kände igen mig - inte bara låtsades som att jag är vilken blodgivare som helst, det var också fint. Att du sedan talade om för mig att jag påverkat dig så mycket att du blivit vegetarian, var ÄNNU finare. Och idag, ja idag får jag höra att du är sjukskriven. Jag vet inte varför, jag vet inte hur allvarligt det är, jag vet inte om eller när du kommer tillbaka. Men du är en jättebra sjuksköterska och verkar vara en fantastisk person.

Tack och hej,
Såni


SÅDÄR JA. Har ni nånsin känt såhär för någon som jobbat... för er? Eller vad man ska säga. Typ en lärare, nåt butiksbiträde etc. Nån som inte har som plikt att vara artig och så, men som behandlar er som en människa och inte bara som kund eller patient eller blodgivare liksom. I sådana fall tycker jag ni ska skriva ett öppet brev till denne här!!!
Det är precis sådär jag känner nu när jag ser att du tog dig tid att skriva det där och göra det där för någon annan människa. Det här är en av de anledningarna till varför du är så jävla bra, sonny. Fan, har slut på ord och blir bara SÅ GLADLGLADLGLADGLADGLADGLAD och GALENGALENGALENGALEN och ARFGAGHFMUUIKJYLAR av dig.

Du gör världen lite bättre hela tiden. Tack så mycket. För allt. Att jag varje gång får se dig logga in och skriva något inspirerande. Att få ha träffat dig - jösses vad det är vackert. Var riktigt himla fint att ha med dig i fredags också, fastän vi inte sågs så mycket.

Du är en sådan där sprudlande och karismatisk person som är härlig och upplyftande att vara kring. Ditt engagemang i världsförbättring gör att även jag inte helt tappat hoppet för framtiden. Fastän vi har olika idéer om vad som skulle vara bra känner jag ändå att din omtanke för omvärlden motiverar mig att själv ta tag i mina tankar och förverkliga dem.

Att du kämpar hårt för det du tror på och i allmänhet är målinriktad och ambitiös är något jag respekterar. Du gör även ett väldigt bra jobb med att balansera mellan att vara hardworking good girl och att vara den galna snusktanten vars ögon glittrar när du trycker in oskyldiga små UM:are i garderoben.

Jag tror du en sådan som kommer göra skillnad, mycket pga din genuinitet, vilket är något människor kommer se. De som inte håller med dig i sak, kommer säkerligen ändå se dig som en värdig meningsmotståndare. Du vill något med världen. För mig är det mycket viktigt och är något jag värdesätter väldigt högt i dig. Ser fram emot att ha verbala slagsmål med dig i Europaparlamentet/Riksdagen i framtiden.

Men ser också fram emot massor med gosiga kramar och kärleksspridning tillsammans.

Stor kram på dig, bästaste sonny.

(Förlåt, nu blev det mycket på en kväll, men ja, du vet...)

Spana också in:

Chibibbi:

Stor kram på dig, bästaste sonny.


Alltså. Du får mig att störtgrina (på riktigt, sitter och nästan hyperventilerar!). Jag blir så förbannat jäkla lycklig av detta! Så lycklig som man blir när man precis kastat sig ned för ett stup och så överlever man och man inser att "shit, det var ju fan ingenting, jag klarar vad som helst". SÅ lycklig. Och tänka sig att du prickade så rätt, jag hade inte behövt höra detta någon annan dag än just idag. Jisses. Detta ska jag skriva ut och ha på min vägg. Det ska jag. Med en gång. Och jag ska skriva datum och namn på människan som gjorde mig till världens lyckligaste denna dag!

PUSS som fan, ännu fler kramar, bara massor av kärlek till dig! [love]
Nintendos BFF:

åh :D men tänk om jag har cancer eller nåt och ba råkar smitta ner halva sverige?


Hahaha! Givetvis testar de ditt blod först, avgör vilken blodtyp du har och ser så att du inte bär på något galet. Första gången tar de blodprov och registrerar dig, ger dig information osv. Sedan kallar de dig till blodgivning (du kan gå när du vill, de säger mest att "okej nu har vi kollat så du inte har aids vänligen kom och ge blod när du vill". [cute]
såni:

Hahaha! Givetvis testar de ditt blod först, avgör vilken blodtyp du har och ser så att du inte bär på något galet. Första gången tar de blodprov och registrerar dig, ger dig information osv. Sedan kallar de dig till blodgivning (du kan gå när du vill, de säger mest att "okej nu har vi kollat så du inte har aids vänligen kom och ge blod när du vill".


jaha så man kan inte bara gå dit?[sad] och har de värsta register så man inte får ge flera gånger?[sad]
Nintendos BFF:

jaha så man kan inte bara gå dit? och har de värsta register så man inte får ge flera gånger?


Jo, gå dit när du har tid och säg att du vill bli blodgivare så testar de ditt blod och registrerar dig. När de testat ditt blod så är det bara att droppa in när du känner för det och ge blod. Men innan du får ge blod måste de testa det, vilket tar kanske 3-4 veckor. Sen när de kontrollerat att ditt blod är okej får du ett brev hemskickat som säger vilken blodtyp du har, att du är godkänd blodgivare och välkommen att ge blod.

Du finns i deras register med ditt personnummer (du legitimerar dig varje gång du lämnar blod och fyller i en hälsodeklaration för att de ska kontrollera att du kan ge blod). Som man tror jag man kan lämna blod tre-fyra gånger om året, vi kvinnor kan bara lämna blod tre gånger eftersom vi mensar. Sen om du är lika tuff som jag och har AB+ kan du även lämna blodplasma varannan vecka.

Du kan ge så många gånger du vill så länge du väntar minst två-tre månader mellan gångerna så kroppen hinner återhämta sig. Du kommer få järntabletter att ta under tiden för att skynda på processen.

MVH marknadsföringsansvarig @ geblod.nu