Aviseringar
Rensa alla

Öppet brev till sjuksköterskan på blodcentralen


Ämnesstartare

my life is brilliant
my life is pure
i saw an angel
of that i'm sure


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nintendos BFF:

jaha så man kan inte bara gå dit? och har de värsta register så man inte får ge flera gånger?

Jo, gå dit när du har tid och säg att du vill bli blodgivare så testar de ditt blod och registrerar dig. När de testat ditt blod så är det bara att droppa in när du känner för det och ge blod. Men innan du får ge blod måste de testa det, vilket tar kanske 3-4 veckor. Sen när de kontrollerat att ditt blod är okej får du ett brev hemskickat som säger vilken blodtyp du har, att du är godkänd blodgivare och välkommen att ge blod.

Du finns i deras register med ditt personnummer (du legitimerar dig varje gång du lämnar blod och fyller i en hälsodeklaration för att de ska kontrollera att du kan ge blod). Som man tror jag man kan lämna blod tre-fyra gånger om året, vi kvinnor kan bara lämna blod tre gånger eftersom vi mensar. Sen om du är lika tuff som jag och har AB+ kan du även lämna blodplasma varannan vecka.

Du kan ge så många gånger du vill så länge du väntar minst två-tre månader mellan gångerna så kroppen hinner återhämta sig. Du kommer få järntabletter att ta under tiden för att skynda på processen.

MVH marknadsföringsansvarig @ geblod.nu


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

äre så d känns att möta detta under


   
SvaraCitera