Forumet - Östersund

Östersund

348 0 9

Hej, jag är jättesugen på att flytta till just Östersund för att plugga. Jag vet inte riktigt varför (annars hade jag aldrig behövt skapa en tråd om det) men ett par videoklipp lockade mig ännu mer. Staden verkar väldigt mysig och det känns skönt att flytta långt om jag kommer behöva flytta. Känns onödigt att skaffa bostad i en stad som ligger ungefär 4h bort, känns som man kunde pendlat då om man bodde hälften av timmarna bort (typ, om ni fattar). Känns dock lite, lite värdelöst att prioritera Östersund före Stockholm, när jag kan komma in på t.ex. Stockholms universitet som ligger betydligt närmare mig. Fast som jag nämnde tidigare, flyttar jag till Sthlm kommer jag bli tvungen att bo där och då känner jag att jag lika gärna kan flytta åt helvete så jag, i bästa fall, får lugn och ro.

Vill att ni kommer på anledningar till att Östersund (gärna universitetet där) är bra och värd besväret Men jag uppskattar om ni då påpekar nackdelarna med att flytta dit, mer än att det är långt och kallare klimat än vad det är runt Stockholmstrakterna.

Sammanfattat så vill jag veta positivt och negativt om Östersund och Mittuniversitetet :) 

Stockholm - i synnerhet SU - är som skräddarsytt för individualister. Det finns inte så mycket studentliv att tala om där. Uppsala passar förmodligen bättre i så fall, om du inte vill bo för långt norrut.

Har du lätt för att träffa nya människor (det kan bli lite väl ödsligt annars) är nog Östersund ett bra alternativ, inte minst för naturupplevelsen.Schism: individualister
Känner ett par riktigt stökiga personer som tenderar att flytta runt i Sthlm, pallar inte ha dem efter mig :( är också, emellanåt, väldigt flexibel och rastlös och det kan orsaka att jag pendlar fram & tbx för att träffa vänner/familj
Skulle inte göra det om jag bodde långt norr-/söderut, för jag är för ekonomisk/"snål"

Spana också in: