Forumet - Överbelastning i fötterna

Överbelastning i fötterna

738 0 15
Jag har sjukt ont i fötterna, speciellt den högra. Den känns väldigt stel och knäcker till så fort jag rör den. Jag tror att det beror på tidigare överbelastningar och stukningar i fötterna i samband med tidigare träningspass, men att det också beror på mina skor jag använder med 5 cm klack.

Skadar man fötterna kan även andra kroppsdelar skadas, och i mitt fall har jag även väldigt ont i högra knät och ryggen..

När jag överbelastade min högra fot förra året tog det 3 månader innan jag kunde börja träna igen, efter att ha besökt en sjukgymnast regelbundet där jag gjort små träningsövningar. Hon rekommenderade mig att börja använda gympadojor med specialgjorda inlägg i, men det sket jag i.. Tycker ni att jag ska följa hennes råd? Finns det en garanti på att det hjälper?

Vad ska jag göra?? Mår psykiskt dåligt av det här [sad]

Spana också in:

Vid besvär bör kontakt tas med sjukgymnast eller läkare för undersökning/bedömning. Innan en behandling påbörjas ska alltid en undersökning av sjukgymnast eller läkare utföras.

Både akuta och överbelastningsskador är vanliga. Varje fot tar upp (hos en person med normal vikt) ca 60 tons belastning vid en promenad på 1 km. Det är lätt att förstå att det lätt blir överbelastningsskador pga de mycket stora krafter foten måste ta upp. Överbelastningsbesvär beror ofta på en felaktig fotställning.
Caroline123:

Hon rekommenderade mig att börja använda gympadojor med specialgjorda inlägg i, men det sket jag i..


...

kolla upp'et hos läkare så du vet vad det beror på. jag tycker inte du ska försöka behandla din nuvarande okända krämpa med iläggssulor du fick/rekommenderades för en annan skada. lyssna på vad sjukgymnasten säger, sabba inte din kropp!