Forumet - Överläkare på psyk

Överläkare på psyk

253 0 26

Spana också in:

Plikka:

Fick en remiss skickad till psyk och har nu fått ett möte med en överläkare. någon som vet jag jag gör hos denne ? Trodde nämligen att jag skulle komma till en kurator :S


Det är ingen fara, har fått remiss till överläkare förut, då satt vi bara och pratade och han förklarade massa saker för mig. Det var dock inte på psyk.
Det ä bara läkare som har rätt att frihetsbedröva folk, inte kuratorer, så hon vill bara visa att du är galen så du kan bli inspärrad.

Förmodligen är det ett bedömningssamtal, det är bara läkare som kan göra tex neuropsykiatrisk utredning o annat, du kanske får göra nåt test med kuggfrågor.

Fick jag göra en gång typ 460 stämmer, stämmer inte frågor...he
Sen sa hon, du har störd personlighet, personlighetsstörnning.
Vad gör man åt det?
Inget
Ok, tack hej
Plikka:

Flodhästen: Det lät ju inte värst roligt, nej! Nu blev jag jätte orolig :S


Lugn och din nu :3. Vad är det för problem du sökt för? Om en läkare tycker att du har sökt för någonting som är utom hens kunskap så remitterar hen dig vidare till psyk - att du hamnade hos överläkaren behöver inte betyda något speciellt utan bara att det kanske var hen som hade en plats över på sitt schema. Överläkare är trots allt läkare, men de har lite mer ansvar och jox.
ti-92:

va? det finns inga sinnessjukhus längre.


Det gör det visst, det är bara under andra namn. Socialistiska reformen innebar inte reformerad psykvård alls, bara på papperet. Säter och St Lars är faktiskt till viss del i bruk, Umedalen likaså (dock bara BUP öppenvård).

Högst otroligt att du hamnar på en sådan institution dock, Phlikka. Antagligen blir du hemskickad, ev. med ett recept och en tid hos en psykolog.