Forumet - Överstatlighet - good or bad?

Överstatlighet - good or bad?

3447 0 12
I EU-valet så gav de bara sakfrågor som fördelar med EU "bättre klimatförhandlingar", "mer inflytande i internationella beslut", "kan påverka olika länder bättre" etc. Men jag tänker på själva konceptet, vad är fördelarna och nackdelar med överstatlighet egentligen?

Jag frågade den frågan till flertal Folkpartister i sina valstugor (generellt mest ËU-snälla), de fattade inte ens frågan...

Så jag frågar er; Nackdelar och fördelar med överstatlighet?

Spana också in:

Nackdelarna är att länderna tvingas följa beslut som större länder fattat. G7 länderna kontrollerar nästan hälften av rösterna, och de andra 20+ medlemsstaterna har bara samma inflytande tillsammans, till exempel. Så för de enskilda länderna är EU inte alltid en vinstaffär. Polen, Estland och Tjeckien är länder som vunnit på EU medan Irland, Nederländerna och Sverige är länder som förlorat ganska mycket på EU.

Fördelarna är att EU är världens största ekonomi, det har ett BNP som har 4 biljoner dollar mer än USA, och det är rätt mycket. Med så mycket pengar kan man föra sin utrikespolitik på ett globalt plan och lösa problem som alla andra länder inte ens är i närheten av att lösa.