Forumet - Övertala förälder att skaffa dvärghamster

Övertala förälder att skaffa dvärghamster

3075 0 28
Jag har praoat i en djuraffär nu i två veckor och har såklart förälskat mig i en av dvärghamstrarna där.

Jag har pratat med min mamma men hon säger tvärt NEJ...
Hon vill inte behöva ha det ansvaret på sig om jag t.ex skulle åka i väg eller sova hos någon kompis någon dag eller så.
Vi har också en katt som bott hos oss i ett år i februari och hon tror att det inte kommer att fungera...

Jag har kollat upp mycket på internet om hamstrarna och läst en del böcker, t.o.m räknat ut de ungefärliga kostnaderna.

Vad ska jag göra?
Jag vill så gärna ha en hamster men mamma blir sur såfort jag börjar prata om det.

Någon som har något tips på hur jag övertalar henne?
[smile]
Säg bara att du lovar att ta hand om allt, om ni har en katt så var ansvarsfull när det gäller den så visar du att du kan ta hand om djur. Och när du sover över hos nån kompis så behöver inte din mamma ta hand om den, den är ju i buren hela tiden. Det räcker med att den få lite mat på morgonen annars kan du ge den mat när du kommer hem.

Btw, att du har katt kan göra allt jobbigare. Vet nån som hade en hamster och en hund, vet inte hur men hunden fick tag på hamstern och började "leka" med den tills hamstern dog.

Spana också in:

lolcat:

Till sist blir det för mycket och du dödar hamstern med en osthyvel och skyller på katten..


[bigsmile]

lolcat:

Fundera på om en hamster verkligen är så skojig. Du vill inte köpa en för att sedan tröttna efter någon månad.


Fördelen med dvärghamstrar är ju att de har en kort levnadstid.
För flera år sen skaffade jag mig två dvärghamstrar och för det första så vill dom ju inte leva ensam.Aja nu ska jag berätta en liten historia.

Jag fick välja ut själv vilka två hamstrar jag ville ha så det vart en tjock och en smal från djurmagasinet:) dom var i en bur bara med tjejer:P Så två tjejer vart det alltså dagarna gick som sen övegick till månad sen så hadde den smala hamstern börjat blivit så hjävla förbannad på mig för att jag tog upp henne och jag tänkte väll. ääh fan händerna luktar för mycke parfym eller nå nvm. sen så en morgon när jag gick upp ur min säng så ville jag titta till hamstrarna så jag lyfte på krukan (ja dom bodde i en blomkruka)när jag lyfte på krukan så var det 15 st nakna hamster ungar[surprised] Jag bara stog där och titta på dom där små ungarna,jag lade tillbaka krukan på sin plats.Sen gick jag ner och åt dagens viktigaste mål.

Sen så gick jag upp och kollade igen om det verkligen va sant.Och tro det eller ej det var sant så jag ropade på min morsa och sa att min dvärghamster har fått ungar. hon trodde mig inte till en början men det var ju sant.Alltså på Djurmagasinet så hadde dom "råkat" lagt ner en hane i honornas bur....en vecka senare eller vad det va som kom det en till kull med hamster ungar..och den ena hamstern dampade som vanligt på mig så det gick inte att ha den kvar:(ett halvår senare så avled den tjocka dvärghamstern av sin ålder eller för att han hadde för "kul" så ja det var min historia om dvärghamstern.

Jag har inget bra sätt att ge tips om hur du kan övertala din mamma om att få köpa en hamster men när jag ville ha en så tyckte jag det var roligt bara i 1 eller två månader sen så hadde man fått nog av att vara tuvungen att mata dom och allt annat.[bigcheers]
För det första ska man väl inte ha EN dvärghamster då de vanliga "vintervita" är flockdjur, för det andra fungerar katt och dvärghamster alldeles utmärkt bara man är noga med att stänga buren och sådär.

Hade själv en hel bunt med dvärghamstrar (åtta som mest) tillsammans med två katter som tyckte det var jättekul att ligga och titta på dom i början men som sen tröttnade, antar att de insåg att det inte gick att få tag i dem.
Tycker inte du ska envisas om din mamma säger nej. Vi ungdomar har en benägenhet att skaffa djur, och sedan tröttna på dem efter något år. Därför måste alla i familjen vara eniga om att de vill ha djuret innan det inskaffas.

Dessutom är det aldrig bra att köpa ett djur därför att du sett det i affären och det faller dig i smaken. Man bör inte vara så impulsiv när det gäller att skaffa djur. Det är ju liv det handlar om, och inget djur förtjänar att glömmas bort eller tröttnas på.