Forumet - Överviktig?

Överviktig?

1535 0 8
Hej.
Är 16 år, 164 cm lång och väger 48 kg. Jag är fixerad av min vikt och äter inte särskilt mycket men ändå något litet som typ två skedar keso och några nötter. Jag tycker att jag ser tjock ut om låren och började därför träna men är rädd för att få muskler där så att de bara blir större. Jag har alltid blivit kallad för smal men jag själv tycker att jag ser tjock ut. Får panik när andra tittar ner på min kropp för de tänker säkert på hur tjock jag är. Jag har även dysmorfofobi och en annan depression som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag hade en svår uppväxt då mina föräldrar separerade när jag var 3 år gammal p.g.a massa saker som jag inte vill dela med mig av. Vill aldrig gå till skolan för mår dåligt av när andra ser mig för jag skäms så mycket över hur ful och tjock jag ser ut. Är även mobbad i min skola och gråter nästan hela tiden fast inte i skolan då. Men jag gråter när jag ska sova, sminka mig osv. Jag står inte ut av att se mig i spegeln men ändå är jag fixerad av att hela tiden kolla mig i den. Om någon tar en bild, gömmer jag mig för att inte synas även om det bara är i bakgrunden. Jag skär mig också på armarna men försöker att sluta med det. Jag har gått på BUP och pratat med andra sedan mina föräldrar separerade men inget av det verkar hjälpa mig. Har hela tiden självmordstankar och började få det när jag var 8 år gammal.

Är man överviktig om man väger 48kg och är 164 cm lång?
Vad kan man göra för att få bort självmordstankar och sluta vara fixerad över sitt utseende?

Inga kommentarer

Senast ändrad 24 Mar 2015, 11:03 av addison
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Vad jobbigt du verkar ha det :( Nej, du är inte överviktig för fem öre med den vikten till den längden. Det är nog snarare ett anspråk på dina sjukdomar.. att du tänker så. Eftersom du har så pass många problem kanske det kan vara övermäktig att ta itu med de själv. Hur kommer det sig att du inte känner att det fungerade med BUPkontakten?
Du är underviktig förresten man ska väga runt 60ish med din längd typ

Spana också in:

Jag är en kille som är 187cm lång och jag väger 90kg, jag är lite överviktigt och har tänkt att gå ner i vikt eller att ersätta mitt fett mot muskler (väger lika mycket men är inte fet).
Var inte orolig över din vikt, du är redan mycket smal 48kg på 164cm, du borde tvärtom äta mer (enligt mig) det är inte fult att ha lite hull på kroppen tvärtom, det är bra.
Nu vet jag inte om du är tjej eller kille men både killar och tjejer tycker om att man har lite på kroppen.
Jag förstår din ångest om att du vill vara smal och att det känns stressigt och så men ingen tycker att du är tjock över huvud taget, det är något som du tyvärr har fått för dig och det är något du måste jobba på att tänka tvärtom, tänk istället när du tänker att jag är tjock: Skärp dig, du är fin när någon tar kort.
När det är mat borde du kanske tänka: jag borde kanske äta lite till så blir lite fylligare, det är ju fint.
Nu får du ju göra som du vill men jag tror att det blir enklare att tänka så, själv så har jag OCD (tvångstankar) och dessa tankar plågar mig varje dag och dem måste jag kämpa emot varje dag, jag tror att du har ett liknande problem och lite av ett beteende och man mår bäst av att kriga mot denna fiende Hjärta
Jag skriver detta för att hjälpa dig och jag hoppas att du kommer an med de problem som du har, du får gärna skriva ett PM till mig om du vill snacka! Hjärta
Du är definitivt inte överviktig, alls. Skönhetfixerad är nästan alla nu för tiden. Börja med att gå utan smink om du använder det. Klä dig i det du tycker om, det du tycker är bekvämt. Det blir vad du gör det till. Självmordstankar är något väldigt jobbigt. Du kan börja skriva små lappar med positiva grejer, läs det högt varje morgon och försök vara positiv. Kasta det du skär dig med eller låt någon annan gör det. Jag vet, det är svårt, men det är det enda du kan göra. 
En tumregel man kör inom bodybuilding är, 
är man t.ex 158 lång och väger mindre än 58 så ser man smal ut.

När man börjar se grov eller fet ut är när man börjar komma över längden. Alltså så är du 164cm och väger 48 så är du smal! Du är inte fet. ! :)
Som andra säger, försök hitta nån du kan prata med, för du verkar ha det riktigt jobbigt och livet ska inte behöva vara så som du har det nu! Det finns massa hjälp att få.

Det du skriver tyder på allvarlig ätstörning så jag förstår om det kanske inte hjälper att jag säger att jag är 158 och väger drygt 51 kg - och jag tränar en del, äter en del, lever en del - är inte tjock! Försök försök försök dunka in det även om jag fattar att det inte funkar så då det sitter så djupt inne.