Forumet - överviktig

överviktig

948 1 7
Jag är en tjej på 13år , jag är 163 cm lång och jag väger 61 kilo . Jag tränar mycket och har mycket muskler . Jag vill själv gå ner i vikt med vet ej hur, tips tack !! Väger jag mycket för min ålder ?? Tacksam för svar 

Inga kommentarer

Tråden har 7 svar. Sortera efter:
Svårt att säga om du en behöver gå ned i vikt med tanke på att du har mycket muskler. Muskler väger mer än fett, alltså kan din eventuella övervikt bero på att du har mycket muskler och inte att du har för mycket fett. Det är svårt att avgöra om en muskulös person är överviktig utan att veta typ kroppsfettprocenten. 

Om du ändå skulle ha fett som du vill bli av med skulle jag säga att det smartaste vore att äta hälsosammare mat - ät mer grönsaker och frukt men skippa läsk, godis, chips och sånt. Du tränar ju mycket, så se till att äta så att du orkar. Men se till att maten du får din energi ifrån är nyttig och bra för dig! (Nu är jag ingen expert så jag kan ju ha helt fel, men det där var min bästa gissning i alla fall)
Med tanke på att du tränar mycket så är det inte konstigt att du väger mycket. Muskler väger som sagt mer än fett dvs att väga mycket betyder inte tjock/fet. Tänk dig gladiatorierna i SVT:s program Gladiatorerna. Dem är hulk och väger mycket och de är inte feta. Förmodligen samma sak med dig, du är muskulös och väger mycket, inget konstigt i det. Det är skillnad på att vara faktiskt fet och väga mycket, än att vara muskulös och väga mycket.

Spana också in: