Forumet - [Övningskörning] Väntat i 3 Månader snart, måste skicka in läkarintyg om ADHD...

[Övningskörning] Väntat i 3 Månader snart, måste skicka in läkarintyg om ADHD...

1794 0 68
Okej, när jag fyllde 16 var jag så glad över att börja övningsköra, så jag gick handledarkursen och skickade in alla papper osv.

Det har nu gått 3 månader och jag har fortfarande inte fått något besked. Och jag kanske vet varför... Kanske för att jag har ADHD. Men ärligt talat, jag brukar aldrig tänka på det och ingen som jag känner har någonsin ens märkt det. Tvärtom, folk säger att jag är för lugn och snäll o.0

Iaf, jag klurade ut att jag förmodligen behöver skicka in ett läkarintyg. Alltså, hur kränkandes är inte det? Fick googla fram svaret. Så drygt, varför ska man också behöva vänta längre än vad andra ha behövt göra? Dessutom stod det inte att man skulle skicka med ett intyg ifall man hade adhd.. Men kunde inte transportstyrelsen kontakta mig isåfall!!!?????? Jag som varje dag i 3 månader väntat på att få mitt besked hemskickat...

Vad ska jag göra nu? Har kontaktat transportstyrelsen via e-mail och ska ringa dom imorgon. Känner mig sjukt kränkt och tycker att den lagen är så kränkande och onödig, vanliga människor kan också vara farliga i trafiken men behöver inte skicka läkarintyg...

[cry][cry][cry][cry][cry][cry][cry][cry]
[sad][sad][sad][sad][sad][sad][sad][sad][sad][sad]
[shake][shake][shake][shake][shake][shake][shake][shake][shake]

Kommer jag få vänta lika länge nu efter jag skickar läkarintyget? Seriöst, jag har redan betalt allt o sånt och läste nyss om en som hade samma problem som fick vänta i 6 månader tills hon fick sitt tillstånd. Finns det inget sätt att få den fortare? Jag som hade planerat att få den redan i Maj eller Juni så att jag kan börja övningsköra under sommarlovet, sen börjar jag gymnasiet och har massa plugg (NV - Naturvetenskap). -.-

Hjälp tack? Många frågor... Sorry for that ^^
iTACHiiSAN:

Iaf, jag klurade ut att jag förmodligen behöver skicka in ett läkarintyg. Alltså, hur kränkandes är inte det?


Grejen med ADHD är ju att du kan bli för impulsiv i trafiken. Men det går ju att medicinera om det skulle vara nödvändigt.

iTACHiiSAN:

Så drygt, varför ska man också behöva vänta längre än vad andra ha behövt göra?


Händer nog inte bara för dig. Hade en kompis som behövde vänta flera månader på sitt också. Tror att det har att göra med att de har för lite personal på vägverket.iTACHiiSAN:

Vad ska jag göra nu? Har kontaktat transportstyrelsen via e-mail och ska ringa dom imorgon.


Låter bra[y]
xsaosinx:

Grejen med ADHD är ju att du kan bli för impulsiv i trafiken. Men det går ju att medicinera om det skulle vara nödvändigt.


Jag vet, har medicinerat i typ 6 år nu.. Men grejen är, det finns vi som har så mycket damp/adhd så att vi kan kontrollera vår ilska, koncentration. Ingen jag känner vet ens om att jag har ADHD för folk tror att jag är normal, - Nej, de tror att jag är för lugn för att vara normal. Det är bara för att jag vet att det är onödigt att lägga energi på att vara arg.... Eller så har jag helt enkelt bara lärt mig att kontrollera min ilska och mig själv utan att någon behövt lära mig.

[cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute]

Medicinen hjälper ingenting om du frågar mig, jag tar den för att läkarna rekommenderar att man slutar efter man gått ut skolan, så att den inte påverkar min koncentration i skolan...

[cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute][cute]

Men liksom, jag har väntat i 3 månader... Och kommer jag få vänta ytterligare 3 månader eller längre nu!? Min kompis skickade in papprerna för 3 veckor sen. Han fick dom idag. Jag skickade in mina för 3 MÅNADER sen. [tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][t ard][tard][tard]


Jag ville övningsköra nu under sommaren. Vet du hur kränkt jag blev när jag läste att det tar mycket längre tid och att det är svårare för dom som har ADHD att få tillstånd? Kan man inte typ göra något åt detta o.0 Seriöst, vi som lider av detta problem borde få skadestånd eller något för diskriminering. [sad][cry]
Sluta säg att du känner dig kränkt.

Fattar inte du att folk med psykiska problem/funktionshinder osv kan vara en fara för trafiken? Hur har du tänkt att dem ska veta att det inte märks på just dig om du inte skickar med något läkarintyg? [t ard]

Du skulle tänkt på det tidigare. Du skulle skickat in dina papper tidigare.

Det är fanimej ingen diskriminering. Men du tycker att folk med vapen ska få gå på flygplan? Om än lite överdrivet så kan man nästan <nästan> säga att det är samma sak. Om du hade haft en grövre form av ADHD så hade det seriöst varit livsfarligt för dig (och andra bilar i trafiken) att köra bil. Nu har du kanske en mildare form, men hur fan ska dem veta det?!

Sluta.

Spana också in:

Det är sommar -Mindre personal.
Det beror också på ditt förflutna. Om du gjort något olagligt som anmälts o.d.
Eller så är din handledare inte godkänd. H*n måste ha haft körkort i minst 5 år (under de senaste 10) bl.a.
Sen kan det också vara så enkelt att de glömt det. Ring dem. Då kan du också förklara läget.

Sen måste jag också säga att det inte alls är en diskriminering, om det nu skulle vara så att det beror på din ADHD. Det är en neuropsykiatrisk diagnos, som kan göra att man är extra farlig i trafiken. Det vet ju du med.
Det enda du kan göra är att ringa och fråga vad som tar sådan tid.
Ja men ni får det att låta som om folk med ADHD är farliga, seriöst, chilla! [no-no][no-no][no-no][no-no][no-no][no-no]

De, eller jag känner inga, men vi är väl vanliga människor vi med -.- Men liksom, jag fattar poängen, men de har ju inte hört av sig, man kan inte nå dom via telefon på flera dagar pga "för lång kö", de har stängt kontoret i min stad och kan endast nås i Örebro, de svarar inte på mitt mejl...

Seriöst, det där med fara i trafiken var de onödigaste jag hört. Det finns galningar och sjukare förare i trafiken som är "normala".
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]

Just det. Angående att jag har gjort något brott förut eller så kan glömmas, eftersom jag inte är den typen av personen. Jag är typ, hmm, pluggis? Gick ut med nästan alla MVG i 9an. Och min farsa har haft körkort i 30 år och mina syskon har övningskört normalt så det är nog angående läkarintyget, men dom hörde aldrig av sig.

Gjorde så att jag skickade ett brev för några dagar sen och hoppas verkligen på att få ett svar. Tråden kan för övrigt stängas/raderas.

Tack.. [ops]
Tula:

Fuck u alla korkade people. De som fått diagnosen har antagligen också fått hjälp att hantera sina problem, och är därför också betydligt mindre farliga i trafiken än er andra dampbarn.

Dra åt helvete och trevlig helg [love]


Äntligen någon som förstår! [cute]mediakatt:

Sluta tycka så synd om dig själv. Hela diagnosen ADHD består utav en bunt olika drag som ine är särskilt bra i trafiken. Tycker du verkligen att det är så konstigt att de i så fall vill ha en läkarbedömning? Epileptiker får inte heller körkort utan restriktioner.


Sluta tjata om ADHD som om du vet bättre än mig vad det innebär när det inte är du som lider av det. [shake] Jag behöver inte höra det av varenda person som skriver. Som jag sa, de finns normala personer som också är farliga i trafiken men som slipper skicka in läkarintyg. Man borde begära intyg från alla personer för att veta ifall de är helt friska. Jag kunde lika med struntat i att kryssa i den rutan! Men jag är inte dum. Och hela poängen är, varför ska vi som kryssar i sådana rutor få vänta jätte jääääättee länge och hamna sist i kön helt plöstligt?

Tänk efter. När jag fyllde år och skickade in mina blanketer för 3 månader sen borde dom knappt haft semester, kommer tillochmed ihåg att de fanns snö på sidan av gatan! Och helt plöstligt, så får en kompis som skickar in sina papper den 20 Juni, så får han dom den 12 Juli..
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]

Den lagen är så orättvis, alla kan vara en fara i trafiken därför bör dom också begära läkarintyg från vanliga personer. "Vanliga". De finns dom kaxiga och sjuka personerna som bråkar och allt i skolan, dricker i skolan, tillochmed knarkar/röker på... Dom får sitt tillstånd som om dom var "vanliga" personer.Floppsen:

överkonsumerar smileysarna


I love these smylies

[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]
[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]
iTACHiiSAN:

Sluta tjata om ADHD som om du vet bättre än mig vad det innebär när det inte är du som lider av det.


Jag "lider" av andra diagnoser som också kräver att jag kommer med läkarintyg för att få övningsköra, och jag tycker att du är gnällig, obetänksam och förbannat självfixerad. Ska du gnälla om hur orättvist behandlad du är så föreslår jag att du gör det till personer som inte befinner sig i samma situation, typ någon annan än mig.
Men om vi säger såhär, varför ska de med diagnos vara dem som får problem? Det kommer ju sluta med att människor inte vill ha någon hjälp ifrån något håll då det försvårar vissa andra saker. Dessutom är det så sjukt många som skulle räknas in under Adhd och Add och som inte har fått någon diagnos, men ändå ska de få vara ute i trafiken. Om det nu är en så himla viktig sak så får de fan undersöka varenda jävel som ska ta körkort. Fast det resulterar väl antagligen i att färre kommer vilja göra det, men skitsamma, det finns för mycket idioter i trafiken iallafall.

Såg nu att damp räknas som en diagnos i vissa fall. Men skitsamma, den diagnosen ska tas bort, precis som adhd ska och ersättas med annat.
Tula:

Men om vi säger såhär, varför ska de med diagnos vara dem som får problem?


För att personer som inte klarar av att övningsköra utan att utgöra en trafikfara inte heller ska få tillstånd att göra det. Att då be om ett läkarintyg på att en person med en diagnos som kan försvåra sådant faktiskt förväntas klara av det är inte på något vis orimligt. Det är inte en rättighet att få övningsköra.

Sedan är det lite fånigt att hävda att de som har en diagnos inom autistspektrat skulle få problem med tanke på att de också har en samling lagstadgade rättigheter som personer utan sådana diagnoser saknar.
mediakatt:

För att personer som inte klarar av att övningsköra utan att utgöra en trafikfara inte heller ska få tillstånd att göra det.


Nej, men det är ju fortfarande inte så att en person med adhd automatiskt är en trafikfara. Mest kanske man ska skylla på själva begreppet i sig. Det är ju inte så att alla är hyperaktiva eller har svårt att fokusera. Det är så himla mycket som fått dela på ett namn.

mediakatt:

Att då be om ett läkarintyg på att en person med en diagnos som kan försvåra sådant faktiskt förväntas klara av det är inte på något vis orimligt.


Uppenbarligen ber dem inte om läkarintyg. De väntar tills personen listat ut det själv. Kan tyckas att det är något man bör tänkt på tidigare, men det är inte så självklart för en person som egentligen funkar normalt.

mediakatt:

Det är inte en rättighet att få övningsköra.


Nä, tydligen inte.

mediakatt:

Sedan är det lite fånigt att hävda att de som har en diagnos inom autistspektrat skulle få problem med tanke på att de också har en samling lagstadgade rättigheter som personer utan sådana diagnoser saknar.


I de flesta fall ser du inte röken av dessa "rättigheter". Det är synd att de personer som syns, är de värsta fallen. Det är sjukt att en relativt normal person ska få dela diagnos med någon som är extrem.
Tula:

Nej, men det är ju fortfarande inte så att en person med adhd automatiskt är en trafikfara. Mest kanske man ska skylla på själva begreppet i sig. Det är ju inte så att alla är hyperaktiva eller har svårt att fokusera. Det är så himla mycket som fått dela på ett namn.


Nej, en person med adhd är inte automatiskt en trafikfara. En person med epilepsi är inte heller automatiskt en trafikfara, men jag har inte hört om någon epileptiker som känner sig orättvist behandlade för att de måste intyga att de uppfyller kraven för att få övningsköra.

Tula:

Uppenbarligen ber dem inte om läkarintyg.


Gissningsvis så ber de om läkarintyg när de behandlat en ansökan som saknar sådant.

Tula:

I de flesta fall ser du inte röken av dessa "rättigheter".


Det förändrar inte att de finns, och om man väljer att inte utnyttja dem så är det ingen annans fel.

Tula:

Det är sjukt att en relativt normal person ska få dela diagnos med någon som är extrem.


Nej, det är det inte. Det är samma diagnos men olika grader av den. Ser du personer med cancer gnälla om att det är sjukt att de delar diagnos med personer som är akut döende?
Blivande_japan:

om jag hann träna 8 ggr i veckan när jag gick natur kommer du nog hinna övningsköra någon gång ibland också


När jag efter skolan ska hjälpa farsan i restaurangen? Sore wa musokashi da! [tard] Särskilt om man vill plugga sönder sig för att få bästa betyg i klassen [cute]mediakatt:

Jag "lider" av andra diagnoser som också kräver att jag kommer med läkarintyg för att få övningsköra, och jag tycker att du är gnällig, obetänksam och förbannat självfixerad.


Jag är inte självisk, tycker bara att det är sjukt att dom infört sådana lagar, vilket säkert kommer påverka oss med "adhd" när vi ska ansöka jobb och sånnt i livet senare [tard][tard][tard][tard][tard][tard]

Läste på någon sida att dom också infört den lagen att alla med adhd ska fylla i några papper varje år om hur man har skött sig i trafiken.........
Det där var överdrivet... [shake]

[tard][tard][tard][tard][tard][tard]

Om du tycker att jag är självisk tycker du fel, jag är bara besviken. Längtade tills jag skulle fylla 16 och hade sparat pengar för att börja övningsköra, har tillochmed redan sparat pengar till körkortet, sen så har man väntat såhär länge utan att fått något besked av dom.

Har iallfal skickat ett brev och hoppas verkligen på att dom kommer läsa det och höra av sig snarast [confused]