Forumet - ogilitig frånvaro?

ogilitig frånvaro?

681 0 44
Ifall man har för mycket ogilitig frånvaro så dras ju studiebidraget in, men hur är det dem räknar? börjar dem om från början varje termin?. och ifall man har precis på gränsen vid 20% och sen går en hel vecka utan skolk, och sen veckan efter skolkar i ca. 1h och 30min, hinner frånvaron att sjunka eller kommer den stiga över 20%? och om man sen inte skolkar på flera veckor efter det, då måste det väl sjunka rejält eller?

är lite nyfiken bara ifall någon vet[smile] fast menar inte att det är jag som skolkar såklart. bara undrar hur det fungerar
B3ll4:

är lite nyfiken bara ifall någon vet[smile] fast menar inte att det är jag som skolkar såklart. bara undrar hur det fungerar


Det finns ingen specifik gräns så vitt jag vet, det är din kontaktlärare som kontaktar CSN om den anser att din frånvaro är för hög, nästan alla i min klass låg på 20-30% frånvaro, det kunde dock inte räknas som ogiltig eftersom man bara skickar ett sms med "Ont i magen gick hem." så är man sjukanmäld.

Spana också in:

B3ll4:

Men det jag menar är att om det sjunker ifall man är en hel vecka utan skolk och sen bara skolkar en gång sen veckan efter? eller sjunker det inte så snabbt[shake]


Jag tror att man kan sänka det ganska snabbt, antagligen inte på en vecka men kanske på en månad. Men jag vet inte
B3ll4:

Men det jag menar är att om det sjunker ifall man är en hel vecka utan skolk och sen bara skolkar en gång sen veckan efter? eller sjunker det inte så snabbt


Om du är borta en hel vecka har jag för mig att om du inte är 18 så ringer dom till föärldrarna och fårgar lite saker. tror det var ett ganska bra svar på din fråga eller?
devil666:

Om du är borta en hel vecka har jag för mig att om du inte är 18 så ringer dom till föärldrarna och fårgar lite saker. tror det var ett ganska bra svar på din fråga eller?


Men det är inte så jag menar. Jag menar ifall man har 20% frånvaro och sen så går man en hel vecka i skolan utan skolk, och sen skolkar man en lektionen veckan efte det (alltså bara typ en och en halv timmes skolk på två veckor) då borde det väl sjunka lite? eller höjs det? [shake]
B3ll4:

Men det är inte så jag menar. Jag menar ifall man har 20% frånvaro och sen så går man en hel vecka i skolan utan skolk, och sen skolkar man en lektionen veckan efte det (alltså bara typ en och en halv timmes skolk på två veckor) då borde det väl sjunka lite? eller höjs det?


Jag tror det men man får bara ha en viss frånvaro om man överstiger det får man inget så var det när jag gick i skolan
CSN räknar per månad. Får du över 20% ogiltig frånvaro en månad så får du en varning typ. Du blir inte av med bidraget direkt alltså, utan får en månad på dig att skärpa dig.

Så om du har 20% frånvaro efter två veckor, och sen är där en hel vecka så är ju frånvaroprocenten mindre än 20 efter 3 veckor. Sen beror det ju på hur mycket du skolkar sista veckan, om du får över 20% sammanlagt på hela månaden..
Men jag är bara orolig ifall mina föräldrar skulle få hem en varning. Men det är väl lättare nu i början av ny termin att få mycket % frånvaro eftersom det inte gått så lång tid, och har man då skolkat ett par lektioner blir det ju ganska mjycket iochmed att man inte haft speciellt många lektioner sammanlagt ännu, eller?
B3ll4:

ny termin att få mycket % frånvaro eftersom det inte gått så lång tid, och har man då skolkat ett par lektioner blir det ju ganska mjycket iochmed att man inte haft speciellt många lektioner sammanlagt ännu, eller?


Schlaktarn:

räknar från den första varje månad tills den sista


Min rektor talade om för mig, när jag hade över 20 % frånvaro en månad, att hon skulle skicka in en varning om mig till CSN, så det sker inte automatiskt. Då håller CSN koll på en månaden därefter och om man sköter sig då så får man bidraget som vanligt.