Forumet - ok att gå på nattklubb som kristen?

ok att gå på nattklubb som kristen?

3082 0 38
undrar bara om det är ok att gå nattklubb om man är kristen? t.ex. slagthuset white, deep eller 360. Vet att alkohol är stor del på nattklubbar men jag är inte ute efter att supa utan är ute efter att ha roligt det är allt. Känner mig så begränsad när det kommer till mitt umgänge antingen så är jag med mina kristna vänner eller så är jag med någon av mina vänner som är spelnördar. Jag passar inte riktigt in i någon av dem gemenskapen. Mest för att det blir så enformigt och tråkigt. Vill liksom ut, knyta nya kontakter, skaffa flickvän ni förstår nog vad jag menar. Men har aldrig varit på någon nattklubb eller festat för den delen[n] och anledningen till det är att jag vuxit upp i en kristen familj och därför inte känt ett behov av att festa för att känna sig accepterad. Men nu när man är 18 och börjar komma in i vuxen livet så vill jag ha lite action skaffa lite kött på benen typ. Känner mig nästan asocial pga av att jag känner mig så begränsad med vilka jag umgås med. Så finns det kristna och då menar jag inte personer som bara är inskrivna i svenska kyrkan utan man firar jul, påsk m.m för att det har med Jesus att göra och inte att det är tradition som går på nattklubbar?

tacksam för svar

Spana också in:

Det går inte emot det som jag ser som kärnan i kristendomen iaf, möjligen går det lite emot nån av alla dom påhittade och redigerade texterna i bibeln gjorda för göra kristendomen till ett mer potent instrument för social kontroll osv. Om Gud nu skulle existera så skiter han nog i om du går på nattklubb, och om han skulle ha invändningar så är han ett psykopatisk jävla arsel med sjukligt kontrollbehov och således inte värd att respektera.
Alkohol i sig inte något fel men det är fel att supa sig full enligt bibeln man ska alltid vara andligt nykter och man ska ära och tacka Gud inte njuta av mänskliga lustar typ svårt och förklara och sen så har jag aldrig tagit upp detta med mina föräldrar. Dels för att jag har fått lära mig att det är fel och supa och att ställen som inte är helt rumsrena är liksom inte ok att vara på Känns konstigt att säga till mina föräldrar - nu ska jag ut och festa, när jag aldrig nämnt det eller liknande vill inte ha en massa bråk då jag redan mår dåligt vill inte ha mer skit[sad]
ja men risken är att man tar en öl för en öl är inget och sen har man ju grupptrycket som pushar på och är man vill liksom inte vara någon loser.
Kan ju försöka att snacka med dem är trots allt 18 år nu det var ju en sak när man var 15 då dem fortfarande kunde bestämma vad jag fick inte fick göra. Men så länge jag bor hemma så kan dem fortfarande bestämma lite ändå. Mina föräldrar är väldigt överbeskyddande, lite jobbigt faktiskt framförallt nu när man räknas som vuxen och kan ta hand om sig själv.
Knarko:

[rolleyes]
har man väldigt konservativa föräldrar som lever kvar på början av 1900-talet, ja, men annars nej


På en mer seriös, mustaschprydd nivå: Alltså, den kristna läran som sådan är ju inte så, men är man bokstavstrogen bibelläsare blir det gärna så. Dödssynderna är ett ganska bra exempel på detta, och det är ju knappast de enda.