Forumet - Ok seriöst då.

Ok seriöst då.

1010 0 11

En tråd i mängden. Men ändå viktig för en (mig) som gör den.

Behöver hitta poängen med att leva. Det som gör mig motiverad. Behöver något/någon som får mig att faktiskt få mig motiverad att gå upp på dagarna. Allt känns så.. ingenting. Helt omöjligt för mig att hitta något: konkret att faktiskt motivera mig att leva. Hur gör man?

Tänkte komma tillbaka för att sprida glädje men tar mig denna tråd för att försöka reda ut hur fan jag ska lösa detta. Ska ösa kärlek i resten av forumet Hjärta

Står inte ut. Hoppas ni kan hjälpa mig.

Mvh. 

/Outro/STORM

Att ha någonting att ägna sig åt är faktiskt bra och så, pyssla med allt annat än grämande och så.
Jag försöker motivera mig själv med nyfikenhet på framtiden, bara hänga med för att se vad som händer i världen.

Försöker också göra saker som jag inte vågat/orkat, det känns lite bra.

Vet inte om det är till någon hjälp

Spana också in:

Ger dig nog mer frågor än svar just nu.. vilket nog e ganska tråkigt för dig. Och det kan vara helt usla frågor men jag blev lite intresserad och det skulle nog iaf hjälpa mig att försöka hjälpa dig på något sätt.  Rodnar

Hur tror du att "någon" skulle få dig motiverad till att gå upp? Vad skulle den behöva göra för att få dig att göra det? Vad tror du att du behöver mest, en vän, en kärlek? Vill du att den ska "dra upp dig ur sängen" och ta med dig ut och göra saker och att det kanske ger dig lite livsglädje? Skulle du i så fall orka försöka?

Så, uhm.. vad tror du att det krävs för person för att få dig att orka och bli motiverad? 

Vad har gått "fel" när du försökt må bra tidigare? Vad använde du dig utav för att må bra tidigare? fungerade det på något sätt? Vad fick dig att tappa orken när du försökte då?

Själv tror jag mer på "något" än "någon". Det är stabilare.. mycket stabilare. Man slipper även tjafs som kan uppstå i relationer också, speciellt då man mår dåligt. Och "någon" kan helt plötsligt bli otillgänglig eller försvinna helt när man själv ej inte riktigt är redo för det.

Har du några intressen?


Finns det något som helst som ger dig glädje?

Gör du något du ej borde göra? Som får dig att må sämre?lite om hur ja tänkte o gjorde

Jag är väl inte helt reko men för mig fungerade det att fokusera mycket på små saker som gett mig glädje tidigare. Gör saker som jag alltid velat göra och har möjligheten att göra, även om jag egentligen inte orkat. Och jag gör saker som får kroppen att komma igång, ej börjat med gym som jag borde dock.  Arg Men allt det här har hjälpt mig att verkligen slå bort de negativa tankarna .. på riktigt. Även slutat jämföra mig med andra hela djävla tiden som jag gjorde när jag träffade folk irl. Försöker alltid se det positiva i allt, även om det ibland kan ta tid.

Vägrar låta mig deppa ihop hur skönt det än är att ge upp och bara lägga sig ned och deppa. Håller mig sysselsatt hela tiden, även då jag sitter här på um så har jag för mig något på sidan om. 

Jag har hittat rätt och det fungerar för mig och jag har inte känt den här sortens glädje sedan innan högstadiet.. mått så extremt dåligt i alla dessa år. Kan tänka på allt djävla skit som hänt och faktiskt klara av det och känner mig inte alls lika märkt utav det som hänt.  Lärt mig nått utav det mesta nu när jag kan tänka tillbaka med .. andra ögon (säger man så?)

Och jag mår djävligt bra av en så liten sak som att skriva fina saker till folk på um. heh.. mår bra av att ge.. extremt bra.

Så uhm.. jag är nog mer en sån där som fungerar på positivt tänkande. Men det har fått mig att orka i alla fall. Men det tog fan tid för mig..

men jag vet inte vad du mår dåligt över heller :/ så ah..

hoppas nån annan ger dig bra råd.. men ja ville försöka i alla fall Hjärta

LedsenHjärta

Känns svårt att ge något konkret råd när du inte beskriver din situation men jag ska försöka komma med något vettigt råd ändå Glad!

Som Fasiken skrev tidigare så är det de små sakerna som är viktiga, speciellt i början om man ska försöka ta tag i saker och ting. Du kan inte räkna med att få ditt liv att gå från 1 till 10 på en dag du måste börja någonstans. 

Det svåraste är att komma igång, att resa sig upp och tänka nä nu jävlar kör vi, men när du väl har fått upp flytet så går det ofta utav bara farten.

Jag vet inte om du bor hemma hos päronen eller om du bor själv, men när jag är helt nere så brukar jag diska :p, då blir det att man först diskar, sen så fortsätter man att torka av lite i köket, man plockar fram dammsugaren och vips så är hela jävla lägenheten ren XDD och så står man där och tänker, fan...det där gjorde jag bra!

Det kan vara små saker som att du typ tar en liten promenad om du sitter inne mycket eller ringer nån gammal vän som du inte har haft kontakt med på länge eller att du kanske som jag börjar småplocka lite i ditt rum/lägenhet.

Det handlar om att du måste få upp din självkänsla, göra dig själv stolt med små saker, att du känner att du har lyckats med någonting.

Vänner! Våga prata med dina kompisar, även fast de kanske inte kan komma över och dra dig ur sängen så kan de få dig att komma på andra tankar och det i sig kan vara väldigt värt, vi är sociala varelser av naturen och det är väldigt få som mår som bäst i total ensamhet.

Jag vet inte vem du är men du vill sprida glädje omkring dig och göra folk glada det gör dig till en bättre människa än väldigt många andra här i världen som bara tänker på sig själva, tänk på det. Du är inte en värdelös människa och jag hoppas hoppas att du kan komma ur gropen du har hamnat i!!!