Forumet - Okej att ha en tjej som är yngre?

Okej att ha en tjej som är yngre?

2567 0 29
Hej! Jo jag har på senaste tiden börjat prata och intressera mig för en tjej som är väldigt rolig och intellektuell, men nyss fick jag reda på att hon var 14år. Hur pass okej skulle det vara för mig som 16åring att vara ihop med en 2 år yngre tjej?

Jag skulle helst vilja ha seriösa svar, tack.

Spana också in:

Tycker åldersskillnader främst är ett problem om man är i helt olika "perioder" i livet. Typ om nån som knappt kommit i puberteten är ihop med nån som gått ut skolan och flyttat hemifrån. Dels att man kroppsligt är på helt olika nivåer och att den äldre personen har ett ganska rejält "maktövertag" i form av t.ex. livserfarenhet och åldersmässigt hamnar i en auktoritetsposition mot den andre. Personen kan nog i mycket högre grad än en jämnårig lura den yngre och oerfarne till saker denne kommer få ångra då. Men det är ju samtidigt svårt att dra exakta gränser för vilka åldersskillnader som är okej och det blir lätt nån form av konservativ moralism av det hela. Tycker dock den här "maktbalansen" spelar större roll än några exakta siffror på hur mycket skillnad i år som är okej.
Rödingajävel:

Dels att man kroppsligt är på helt olika nivåer och att den äldre personen har ett ganska rejält "maktövertag" i form av t.ex. livserfarenhet och åldersmässigt hamnar i en auktoritetsposition mot den andre.


heheh jo verkligen. Min mors man är 12 år äldre. Om vi säger att hon var 15 så skulle han vara 27, då e man i helt olika moment i livet. 27 - jobbar. 15 - börja gymnasiet snart
Macktorsken:

heheh jo verkligen. Min mors man är 12 år äldre. Om vi säger att hon var 15 så skulle han vara 27, då e man i helt olika moment i livet. 27 - jobbar. 15 - börja gymnasiet snart


Ja exakt. [crazy] Men när man är vuxna försvinner ju det mycket. Då är det knappt förrän man börjar närma sig 40-50 som det blir nån större skillnad mot t.ex. en 25-åring.
Rödingajävel:

en när man är vuxna försvinner ju det mycket. Då är det knappt förrän man börjar närma sig 40-50 som det blir nån större skillnad mot t.ex. en 25-åring.


Ja, när man är som du sa 40-50 så är man färdig utbildad (man får hoppas det) och jobbar, åldern skapar bara en liten kroppslig skillnad, men intellektuellt inget.

När man är ung så händer det en massa också, man flyttar, man pluggar (kanske utomlands)
Pette94:

Hur pass okej skulle det vara för mig som 16åring att vara ihop med en 2 år yngre tjej?


Inte okej alls, pedofiljävel!

Nej men seriöst. Det är bara två år emellan och även om det kan verkar som stor skillnad när man ung så är det ingen större skillnad. Dessutom mognar ju alla olika fort så ålder är ju inte avgörande. Lycka till o ha kul.