Forumet - Okej att låta en medelinkomsttagare steka hamburgare?

Okej att låta en medelinkomsttagare steka hamburgare?

6201 0 157
Tja, jag har ett smärre dilemma som jag skulle vilja ha hjälp att reda ut.

I sommar ska jag ha ett poolparty tillsammans med mina vänner (alla höginkomsttagare). Självklart ska det serveras hamburgare precis som vid alla poolpartyn och då behöver vi någon som står vid grillen och steker dem.


Det finns en kille som är medelinkomsttagare som bor i en lägenhet i Huddinge som är lite intresserad av min bästa kompis syster, men hon vill ju självklart inte ha honom eftersom han bara är medelinkomsttagare.

Min polare föreslog dock att vi kunde ha honom till att sköta grillen på partyt eftersom det är under en höginkomsttagares värdighet att befatta sig med något som att steka hamburgare. Han kommer dock inte att få något betalt utan hans främsta belöning blir att få åskåda ett riktigt exklusivt poolparty på nära håll. Han får heller inte prata med någon av gästerna utan hans enda uppgift ska vara att steka hamburgarna och sedan lägga dem på en vagn när de är klara så att folk kan ta för sig själva.


Problemet är dock att jag helst inte vill ha någon medelinkomsttagare i min trädgård. Visst, vi har ju trädgårdsmästare och städerskor, men de är pålitliga människor som har jobbat för oss länge och gör ett bra jobb. Den här killen vet jag absolut ingenting om och eftersom det bara är för en kväll, så vet man aldrig vad han hittar på. Medelinkomsttagare är ju i regel opålitliga.


Så, vad tycker ni jag ska göra? Alternativet skulle vara att vi hyr in proffs för att sköta grillningen, som en stor kedja som McDonalds eller liknande och att de då får betalt för sitt arbete, men å andra sidan är ju gratisarbete inte helt fel heller.

Spana också in:

farbror gugge:

vafan äru snål eller x) ring till någon cateringfirma eller anlita en kock eller w/e så fixar dom det nog mycket bättre än en random fattiglapp[party]


Jo, jag funderar på det. Som jag sa innan så anser jag att det är belöning nog för honom att få åskåda ett exklusivt poolparty på nära håll. Jag menar, hur många gånger kommer han att göra det i sitt liv?
Evil Conduct:

Din pappa ja, men det gör väl knappast dig till en höginkomsttagare? Det enda du tar är ju pengar från din farsa, vilket alltså i princip gör dig till en bidragstagare


Jag är ingen bidragstagare eftersom min pappa har tjänat ihop pengarna själv och han ger en viss summa i månaden till mig och min syster. Eftersom min familj är höginkomsttagare och jag tillhör familjen så gör det även mig till höginkomsttagare. När jag slutar gymnasiet ska jag börja jobba på hans företag.

Bidragstagare är de som tar pengar från staten utan att göra ett skit. De paratiserar på oss som har tjänat våra pengar själva.