Forumet - okreativa människor

okreativa människor

4724 0 34

Spana också in:

df rqp: vad är ett narrativ?
mer eller mindre trovärdiga och sammanhängande berättelser och förklaringar om saker som händer dem och runt omkring. givetvis ska man väl föreställa sig (teoretiskt) att de också har ett hum (aning) om kausalitet, men jag tänker mig ett berättande som är aktivt, på ens egna villkor och alltså inte så noga med att falla utanför kategorin vanföreställningar.

df rqp: okreativ = icke-subjektiv?
inte helt, och det ger ingen riktning att säga ja. kan ju inte förneka det i stycket ovan.

df rqp: vad är en okreativ människa?
den är svårast. vet inte än.

kukoxo: nej hur ser man det
vet inte. ibland tittar dom på en och så känns det bara som att dom inte har en aning om vad fan man snackar om när man berättar att man nyligen varit uppfylld av en asfet känsla och att man helt enkelt var tvungen att skräna ur sig en låt och att låten berättade precis vad man var all about i just det ögonblicket, och sen tycker dom att det var kul och skrattar.

svnfpudkA: mer eller mindre trovärdiga och sammanhängande berättelser och förklaringar om saker som händer dem och runt omkring. givetvis ska man väl föreställa sig (teoretiskt) att de också har ett hum (aning) om kausalitet, men jag tänker mig ett berättande som är aktivt, på ens egna villkor och alltså inte så noga med att falla utanför kategorin vanföreställningar.

att inte lita på sitt eget förnuft är nog ganska vanligt.
mynona: jag vill gärna vara okreativ
jag tycker inte att det ställer till saker så mycket, mer än statistiskt. med lyckan och tillvaron, menar jag. det är svårare med de stökiga tankarna och att försöka föra dem vidare. jag hade till exempel gärna tänkt i bilder. det verkar vara mycket lättare handskas med när man ska översätta till ord än vad mina känslor är. annars kan man alltid rita en schematisk bild.
det brukar tlaltecuhtli göra när han berättar någonting för mig.

reben: ja, knappt alls, vet inte va de ordet betyder

i huvet, jo
tyvärr

najs, tack för svar! tror du skulle bli en tillfredställande middagspartner.

mynona: okreativa människor bör väl vara lyckligare. ju mindre komplicerad tillvaro och tankar man har desto gladare bör man väl bli utgår jag ifrån. jag vill gärna vara okreativ
jag tror inte att hon syftar på en okomplicerad tillvaro? jag kan ha fel. t.ex. mina föräldrar har svåra beslutsfattande jobb med makt över andras liv och hälsa och de måste därför vara "kreativa" i sina individuella lösningar men de kommer inte på egna saker utan följer ett regelverk.
ceka92: de tycker att det är löjligt att ha och att min konst ej faller dem i smaken, utan är dålig.
:D härligt att höra.

df rqp: att inte lita på sitt eget förnuft är nog ganska vanligt.
en lösning som de kan genomlida, kanske. men hur gör dom i fall när det inte finns ett vedertaget sätt att uttrycka något de upplever, då?