Forumet - Olagligt, eller..?

Olagligt, eller..?

638 0 6

När man får ett samtal från ens 13 åriga kusin, hon och en tjej har bråkat. Tjejen ska bakom hennes rygg snackat massa skit, sagt uppmärksamhetsbarn, orre, bitch, ful, att hon putar, osv.  tjejen hade fått reda på de, och även massa andra fick reda på vad X sagt om dem. Så hade dom haft idrott, en tjej lekte vän med X och ringde henne, varpå några av tjejerna spelade in samtalet med videokamera medans min kusin hade idrott , så på torsdagen kommer X's föräldrar till skolan och snackar en massa. Tjejerna i gruppen sa till min kusin att hon inte skulle säga vem som hade videon, men kusin tolkade de som att hon kunde berätta om videon bara inte namnet, så hon gjorde det. Idag på lunchen hade hela gänget kommit fram till henne (7-8 stycken) och skällt på henne för att hon hade tjallat, min kusin har svårt att ljuga när folk pressar henne, tänk er 1 tjej som gråter, 2 vuxna och 1 lärare som står och försöker få ur all info om vad som hänt utan att få dig att undanhålla en liten % av de som hänt.. klart man berättar då lite iallfall.

men hur som helst så hade de blivit diskussion om de här och gruppen var JÄVLIGT SURA kan jag säga er så de tvingade kusin till att säga att de var hon som hade spelat in.., men då kom dom o sa att en som lekte vän skulle få massa skit för de här osv. så då under kusins sista lektion så kom läraren o hämtade henne och satte henne i personalrummet med 3 andra lärare där hon 'erkände något hon inte ens har gjort.

Frågan är, om X's föräldrar polisanmäler kusin för att hon spelat in ett samtal utan att ha tillåtelse och utan att X visste om det, vad skulle då ''straffet'' bli?

X har också skrivit i en gruppchatt på kik om kusin följande:

''Hehehoho me kill kill.

hehehehehehehehe she be mördad om she kaxar , me have kontakter , me fucka söner hohooh bitch bitch bitch bitch be dööööööd''

vad för kul kan man anmäla de som? är ju både de ena o de andra, mordhot är de väll? ''she be mördad om she kaxar'' osv.

tips på vad vi ska göra?

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

jag fattar ingenting. vad är din kusins roll? vem spelade in vad och varför?

Enligt Brottsbalken 4:9a är det olagligt att spela in samtal man inte deltar i om samtliga parter inte vet om att det spelas in. Eftersom den ena parten uppenbarligen visste om det är alltså inspelningen laglig.

Det de skrivit kan ses som olaga hot enligt Brottsbalken 4:5, då de hotar henne med brottslig gärning för att frammana fruktan för egen säkerhet.

Spana också in: