Forumet - olika lagar fär män å kvinnor

olika lagar fär män å kvinnor

349 0 32
visste du att i sverige är det lagligt att runka av en kille i mot sin vilja?
men det är däremot olagligt att stoppa fingret i en tjej mot hennes vilja.
är inte det lite konstigt? att man kan bara våld ta en kille genom analt samlag. men en tjej kan du våldta med onani men inte en kille?
Tycker du det är acceptabelt?

Spana också in:

Jag har ju ingen penis, men jag tycker självklart samma ska gälla för killar och tjejer! Trodde verkligen inte en sådan sak kunde vara laglig, är du säker på detta? Källa?

Alla former av intim beröring kan ju bli väldigt obehaglig ifall man inte vill!

Könsrollerna är skapta sådana att våldtäcksfrågan blir väldigt ojämn, ej bara för att det är svårare att bli våldtagen som man (våldtagen av en kvinna = väldigt svårt ifall killen inte vill, möjligtvis om han bara "egentligen" inte vill. Våldtagen av en man = oftast mer jämnstarka än en kvinna och en man).

Även för att, trots positiva förändringar, är mannen initiativtagaren. Kvinnan ska tänka med hjärnan, välja sexpartners efter bra förmåga. Mannen kan tänka med kuken, sätta på allt som medtycker (stereotypsmässigt). Jag har varit med om killkompisar som blivit mer eller mindre hemsläpade och "tvingade" till sex. Utsatta för en jobbig situation som lett till det lätta valet att ha sex. För de känner att "killar ska inte tacka nej då de får chansen". Trist.
Leverpastejmedgurka:

(våldtagen av en kvinna = väldigt svårt ifall killen inte vill, möjligtvis om han bara "egentligen" inte vill. Våldtagen av en man = oftast mer jämnstarka än en kvinna och en man).


alltså du får ju stånd oavsett du vill eller inte smek kuken så kommer den ju resa sig oavsett om hjärnan säger ja eller nej.
kuken är väll den kroppsdelen man har minst kontroll över
Det är inte lagligt att runka av en kille mot hans vilja, det råkar bara inte rubriceras som våldtäkt. Däremot skulle det sannolikt rubriceras som våldtäkt att stoppa in ett finger i analen på en kille, att en tjej har vaginalt sex med en kille mot dennes vilja rubriceras också som våltäkt. Är inte helt säker, men det är möjligt att även oralsex skulle kunna räknas in under våldtäkt.

Gör lite jävla research innan du postar en massa trams.
Gabbanoche:

visste du att i sverige är det lagligt att runka av en kille i mot sin vilja?


Bullshit. Eller ja, det är lagligt att göra det mot sin vilja, men inte mot hans vilja.

Gabbanoche:

är inte det lite konstigt? att man kan bara våld ta en kille genom analt samlag. men en tjej kan du våldta med onani men inte en kille?
Tycker du det är acceptabelt?


Bullshit. Vad lagen säger är att det är irrelevant - om du mot någons vilja utför sexuella handlingar som kan likställas med samlag så är det våldtäkt, oavsett vem som har kuken. Däremot har vi ett problem med att kvinnor sällan döms för det när de anklagas, att det finns ett stort tabu mot att anmäla det, och att snutarna inte tar en allvarligt.