Forumet - Olika på olika orter?

Olika på olika orter?

148 0 32
Hejsan, jag visste inte om jag skulle baka ihop det i min förra tråd, såg inte heller att det fanns ett passande forum för frågan så då postar jag detta här.

Men jag har en fundering, är åsikterna om homosexuella olika på olika orter?

Jag kommer från en liten håla, där, de flesta i mina kretsar iaf, är homofobla, de har fördommar om just homosexuella, så då har jag fått bilden av att det är fel, som jag ändrat på pga mina egna funderingar.

Men tittar man omrkting på nätet så ser det ut som att om man kommer ut i en stad så bli man lättare accepterad än de som bor på landsbyggden, vi säger en håla som består av ett pappersbruk och en stad med ett universitet.
OF 5:

troligtvis ja så är det


Men vad beror det på isåfall? nu är jag lite efterklok och tänker att det mest bara var synd om en kille som var bög på min skola, han gillade jag inte heller på grund av hans kläder osv, vet inte om mina kompisars skitsnack gjorde så att jag inte gillade killen, han var ful bög, hade fula käder och frissyr, lätt mobboffet it is. (så var han tydligen hatad av son släkt)

Spana också in:

vet inte. trodde det var svårt att bli accepterad som homo/bi i min "ort" men det visade sig att jag hade ganska fel. i börja var det iofs jävligt jobbigt men de var väl kanske mest för att jag själv inte var bekväm med att vara det och var så orolig...
numera när jag är bekväm och öppen med det så är det snartare så att folk ser mig som spännande ;)
fatta vad mkt heterokillar som vill hångla med mig på fyllan eller? haha :D:D
Donbot:

Det är så självklart att jag inte tänker svara :(


Men ändå skriver du? idiot.OF 5:

har uppfattningen att folk på landsbygden är väldigt konservativa till sexuella läggningar, varför vet jag inte men det har ju å andra sidan alltid varit så ute på bygden


Kan stämma gott och väl.
Oftast är landsbor mer konservativa angående många saker, t ex (men inte bara) sexualitet. Ny slang dyker oftast upp först i städerna, och i storstaden samlas ofta folk från olika håll och man måste vänja sig vid olika sätt att vara på.

Jag bor i Stockholm och här är det gayvänligt skulle jag anta, med tanke på Pridefestivalen varje år, HBT-ungdomsgård, gayklubbar etc. Det är bara i vissa grupper (högerextremister osv) som har något emot homosexuella: här är det värre att bli kallad homofob än bög. Iaf när man kommit ur högstadiet. :)

Det är ett vanligt fenomen att unga vuxna som är homosexuella flyttar till någon större stad för att de känner sig mer välkomna där.
Lanina:

Det är ett vanligt fenomen att unga vuxna som är homosexuella flyttar till någon större stad för att de känner sig mer välkomna där.


Aha! Borde inte det resultera i något slags upptrappning? Så här:
1. Homosexuella flyttar till (exempelvis) Stockholm för att de känner sig mer accepterade där.
2. Andelen homosexuella blir större i Stockholm än på landsbygden.
3. Homosexuella känner sig mer accepterade i Stockholm än på landsbygden eftersom det är vanligare där.
4. Ännu fler homosexuella flyttar till Stockholm.

Det var bara en tanke jag fick. Det skulle ju i så fall innebära att homosexuella känner sig mer välkomna i storstäder därför att de känner sig mer välkomna i storstäder. Paradox?
Chickfactor:

i Lund stenar vi dom på offentliga platser vet inte hur det är där du bor


OF 5:

man vet aldrig med skåningar


Santos:

Det där var inte seriöst hoppas jag


Nja, Lund är väl en av de bättre städerna att vara HBT i.
Malmö, som jag bott i i tre år, är kanske snäppet bättre.

Har bott i Lund en vecka nu och redan haft sällskap med mig hem från en fest [bigsmile]

Och ja, det ÄR skillnad på var i landet man bor.