Forumet - Olja inte slut förens om 4 miljoner år

Olja inte slut förens om 4 miljoner år

1205 0 57
På nyheterna igår presenterade en forskare på kth i sthlm sina nya rön om ämnet.

han sa att olja inte alls framkommer på det långsamma sättet som vi tidigare trott (LOL, det står fel i våra böcker!). processen går tydligen mycket snabbare och han sa sig ha bevis för detta då han själv hade lyckats tillverka oljemolekyler i sitt testlabb.

han sa att våran tro om att oljan tar slut efter 2050 är helt felaktig. det kommer snarare ta 4 miljoner år. jag antar att han har gjort den uppskattningen bildat på hur det ser ut idag med olje användningen.
dock känns inte uppskattningen helt säker i o med att han omöjligt kan veta hur vi använder olja om 200år.


fast jag kanske hörde fel om hur oljan framkom.. satt på skype

Spana också in:

partelow:

Hade det varit sant känns det som att det borde varit hur stort som helst, typ stått på alla löpsedlar eftersom det är ett ganska stort ämne. Han ljuger! [no-no]


jaa, trodde okcså det skulle stå överallt. jag tittade på kth:s hemsida och där stog inget, tittade på dn.se där stod inget heller.

håller med dig. men man måste kolla om nyheten stämmer eller ej. det är för tidigt att säga om kåtgubben ljuger elelr ej :)
partelow:

Iofs, men han var ful så tills vidare tänker jag tro att han ljuger [blush]


en mycket bra grund [y]

men jag är en sådan som går på typ allt. så jag tror att han inte ljguer.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Crypto:

olk använda miljövänligare alternativ framför oljan känns det som?


ja precis. men oljeföretagen kan pusta ut lite o tänka "nu kan vi tjäna mer pengar på jordens bekostnad. o sen när vi har JÄÄTTE mkt pengar o jorden gått under, ja då har vi vunnit"
Om det stämmer är vi körda, oljebolagen kommer aldrig släppa sin makt och sitt oljemonopol och kommer aldrig låta oss övergå till alternativa bränslen.

Men; utgår man från nuvarande oljekällor vi har så kommer oljan vara slut år 2050 eller kanske till och med tidigare.

Aldrig tidigare har jag hört om människor som skapat olja i sitt labb.

Anledningen att olja är dåligt för miljön är just för att koldioxiden bundits till jordens system under en lång tid och inte längre hör till det naturliga systemet - och på 200 år har vi förbränt tusentals GTon olja - koldioxid som automatiskt gått in i ekosystemet.

Att skapa olja skulle kräva en input av CO2 och att förbrännar den skulle innebära en output av samma mängd CO2. Det i sig behöver inte vara farligt, däremot. Baaah, jag känner att jag behöver diskutera det här med en expert på området.