Forumet - Om den andra, främmande, omänskliga människan

Om den andra, främmande, omänskliga människan

309 0 24

När jag gick på mellanstadiet så hatade jag verkligen tyskar, jag har själv delvis ursprung därifrån (visste inte det då) men oavsett  jag hatade dom verkligen. Vad de hade gjort nära i historien var fruktansvärt, jag tyckte dom verkligen var monster, alla tyskar var omänskliga monster. Efter mycket hårt arbete så slutade jag tillslut att uppfatta tyskar som omänskliga. 

Då tyckte jag däremot att araber var ociviliserade monster, araber därför att de hade förstört Iran, det var arabernas fel, dom var äckliga. Jag visste hela tiden att dessa känslor var irrationella, men jag kände som jag gjorde. Efter stora ansträngningar så slutade jag tillslut även att uppfatta araber som omänskliga. 

Jag har nästan aldrig kommit i kontakt med afrikanska svarta människor, på ett plan så kan jag känna respekt, men ofta kan jag uppfatta det utseendet som obskyrt och overkligt, som om en gud från en annan dimension, spontant skrämmande, men det väcker samtidigt en nyfikenhet inom mig. 

Jag tror att när Jesus pratade om hur man skulle behandla sin  granne, då menade han precis dom andra, som vi uppfattar som obskyra och overkliga. 

Vad är era upplevelser och tankar av dom andra, dom främmande?

Spana också in:

Jadu, tänker inte i dessa banor. Tänker individer av en ganska naturlig anledning, just att det bara finns individer. Alla är individuella (#no shit, YOLO, swag osv)
Fast då tänker jag ju "Jag mot De andra" men de andra kan vara vem som helst...

Aja, vettefan hur det blev med sammanhanget.

jag känner mig osäker när jag ensam passerar män i stan på nätterna. jag vet att jag inte tillhör den största riskgruppen för att bli utsatt men det hjälper inte. 
jag känner mig minst trygg när det är en grupp med män, men enstaka individer kan också ge obehagskänslor. särskilt om dom har en hund med sig. 
värst är män i 20-40 års åldern. 


isola:
du behöver gå ut mer
Det finns drygt 60 000 personer födda i Afrika i Sverige enligt SCB. Afrika kommer förövrigt bli den mest befolkade världsdelen i framtiden. Afrika var också den ända kontinent jag kunde alla länder och floder till när jag gick i femman. Afrika är fascinerande, vill lära mig mer om Afrika. Vet du vem Dambisa Moyo är, hon är cool. 

isola:
du behöver gå ut mer


Bara för att illustrera vad det innebär statistiskt så betyder det att för att jag ska ha 50 vänner som är födda i Afrika som bor i Sverige så ska jag ha uppskattningsvis 8333 vänner rent statistiskt. Eftersom att sanorlikheten är 0,6% och då räknar vi bara in antal som faktor.  Jag har en vän vars pappa är från Afrika, jag minns att hans pappa skrev på en bok, och att datorn gick sönder så han fick skriva om den :/ jag hade en granne när jag var liten som jag var vän med och lekte med, vi flyttade dock därifrån när jag började ettan. 
Hur många vänner har du som är födda i Afrika? 

df rqp:

jag har läst det i tidningen

och sett det på stan
Hjärta


känner igen det där som stereo skrev,  om rädsla för människor ute på nätterna, speciellt män. 

jag är 1 liten lätt target och vill någon göra mig illa kan d gå mycket fort, därför brukar jag inbilla mig att alla man ser ute efter 11 på kvällen är seriemördande våldtäktsmän